Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Osdorp de Punt

Over Osdorp de Punt

“Yes we are back! Met zes enthousiaste studenten zetten we de mooiste activiteiten en evenementen op in hartje Osdorp de Punt. Ons doel is om te zorgen voor gezelligheid en om bij te dragen aan de sociale cohesie waarin iedere bewoner van Osdorp zijn of haar plek kan vinden, van jong tot oud. Naast dat wij zelf ideeën bedenken, staan wij natuurlijk ook open voor suggesties of nieuwe inzichten. Heeft u bijvoorbeeld zelf een leuk idee? Wij denken graag met u mee!”

– Irene Teufer, Communicator 

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder ons rooster voor deze periode. Sluit gezellig aan bij een van onze activiteiten!

MAANDAG

Voorleesclub
14:30-15:30
Eigenwijks de Aker

DINSDAG

Sportclub
16:15-17:15 
Eigenwijks de Aker

WOENSDAG

Conversatietafel
13:00-15:00
Daadkr8

WOENSDAG

Kookclub
16:00-18:00
Eigenwijks de Aker

DAG

Huiswerkclub
16:30-18:00
Eigenwijks de Aker

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Eigenwijks de Aker

Noorderakerweg 2, 1069 PC Amsterdam

Daadkr8

President Allendelaan 719, 1068 VN Amsterdam

Contactgegevens van Osdorp de Punt

Neem contact op met onze wijk

Tel.

+31 6 48 19 24 37

Socials

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder worden de activiteiten toegelicht die in ons activiteitenrooster staan.

Voorleesclub

Elke week wordt er aan de hand van een uitgekozen boek van een van de VoorUiters een thema behandeld. Eerst wordt er voorgelezen door de VoorUiters terwijl hieruit een interactieve les volgt. Soms is dit knutselen, soms is het een dans uitvoeren maar 1 ding staat vast: er zit altijd een creatief element in! De voorleesclub is bedoeld voor kleuters t/m 6 jaar.

Sportclub

Wie wil er niet in zijn of haar vrije tijd voetballen, basketballen, apenkooien, of trefballen?! Naast dat sporten ontzettend goed is voor je gezondheid en je lichaam, is het altijd onwijs gezellig. De sportclub is voor kinderen van 9-12 jaar. Hopelijk tot snel!

Conversatietafel

VoorUit helpt daarnaast ook bij de conversatielessen die gegeven worden in het centrum Daadkr8. Hierbij is de focus op het beoefenen van de Nederlandse taal en dit in praktijk te brengen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens deze lessen zijn voornamelijk alledaagse activiteiten zoals naar de tram gaan, naar de bakker of slager gaan en op bezoek bij de dokter. Deze conversatielessen zijn voor iedereen mogelijk om aan deel te nemen. Kom vooral een kijkje nemen!

Kookclub

Patat, tortilla’s, hamburgers… Wie houdt hier niet van? Tijdens de kookclub worden al deze gerechten gemaakt, maar dan op een gezonde manier! Zo kan je er net zoveel van eten als je maar zelf wil. Naast dat het heerlijk is om eten op te eten, geeft het een nog fijner gevoel wanneer je zelf je eten kan maken. Zo kan je op ieder moment van de dag een lekkere maaltijd voor jezelf voorschotelen. De kooklessen zijn voor kinderen van 8+.

Huiswerkclub

Omdat leren een nummer 1 prioriteit is in je ontwikkeling, biedt VoorUit elke week huiswerkbegeleiding aan. Aardrijkskunde, geschiedenis, filisofie, rekenen, taal, noem het maar op, overal weet VoorUit een antwoord op. Deze lessen worden gegeven voor kinderen van 6+ t/m middelbare scholieren.