VoorUit

Contact

0651055937
info@vooruitproject.nl

Nieuwsbrief

Slotermeer-Oost

dobbekamer

Rooster

 • MAANDAG
 • 16.00-18.00 DOBBEKAMERCLUB Groep 3 t/m 8 De Dobbekamer
 • DINSDAG
 • 16.00-18.00 KOOKCLUB Vanaf 8 jaar De Honingraat
 • WOENSDAG
 • 10.30-12.30 KOFFIEOCHTEND Volwassenen Tante Ali
 • 16.00-18.00 DOBBEKAMERCLUB Groep 3 t/m 8 De Dobbekamer
 • DONDERDAG
 • 16.00-17.30 KINDERPOLITIE Groep 6 t/m 8 De Dobbekamer
 • VRIJDAG
 • 16.00-18.00 DOBBEKAMERCLUB Groep 3 t/m 8 De Dobbekamer

Blog

Een nieuw team van wijkcoördinatoren staat klaar!

Afgelopen jaar werd VoorUit ondersteund door een team van geweldige wijkcoördinatoren. In elke wijk was er een co aanwezig om leiding te geven aan team van VoorUiters. Met de zomervakantie in het vizier, is het tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe groep coördinatoren die staat te springen om zich dit jaar in te zetten als kartrekker van de teams. Alle oude co’s, bedankt voor jullie inzet, en alle nieuwe co’s, heel veel succes en plezier komend jaar!


VoorUit en Marley Spoon

Khadija is een van de vrouwen die als gastchef samen met VoorUit een recept heeft samengesteld. Zij woont in Slotermeer en heeft drie kinderen die regelmatig bij het buurthuis van VoorUit langs komen. Khadija houdt heel erg van koken en heeft ons al meerdere malen geholpen tijdens de kookclub. Vandaar dat wij haar hebben uitgenodigd om samen met ons een recept te maken voor Marley Spoon.

Samen met een groep van tien kinderen zijn we onder begeleiding van Khadija begonnen met het recept. Khadija legde aan de kinderen uit wat ze moesten doen, en de kinderen schreven het op en voerde het uit. Zo hadden we uiteindelijk een heel lekker recept gemaakt met de kinderen van het buurthuis, en stond er een heerlijk gerecht klaar waar we allemaal van konden proeven. Hopelijk heeft het bij de rest van Nederland net zo lekker gesmaakt als bij ons!

En niet alleen in Slotermeer werkt VoorUit samen met Marley Spoon. In de Kolenkit is er samen met VoorUit een heerlijke tajine gekookt! Deze tajine vonden de Marley Spoon leden overigens erg lekker. De tajine heeft 4.2 punten gekregen van de 5!

Loopt het water je al in de mond? Hieronder vind je de recepten:

Marokkaanse matlouh en de receptenkaart

Marokkaanse tajine en de receptenkaart

Door: Sanya Berkhout


Met een sprong 2017 in!

De eerste activiteit van het nieuwe jaar begon fris en fruitig. Een uitstapje naar trampolinepark Bounz stond op het programma: een activiteit waarin bewegen en gezond eten centraal staan. Deze eerste donderdag van het jaar startte in de welbekende Dobbekamer met een heerlijk broodje chocopasta. Daarna reden we naar Bounz!

Na een uur was iedereen behoorlijk moe van het springen, trefballen en gek doen. Sommige kinderen lieten hele speciale trucs zien die zelfs juf Sam niet na kon doen. Overigens was meester Dennis na een kwartier springen al zo uitgeput dat hij maar een dutje besloot te doen. Die oude mensen houden het natuurlijk niet zo lang vol als de kinderen.

Nadat iedereen zijn schoenen en zijn jas weer had aangedaan liepen we naar de bushalte om vervolgens met de bus terug te rijden naar Slotermeer, waar we onze activiteit afsloten in de Dobbekamer. Juf Sam, meester Dennis en meester Jonne vonden het een bijzonder leuke middag waarin iedereen veel plezier heeft gehad.
We hopen iedereen weer te zien bij een van onze andere activiteiten!

Ook de kinderen in Geuzenveld hebben een bezoekje gebracht aan Bounz, in de voorjaarsvakantie. Met 15 kinderen en 4 Vooruiters vertrokken we richting de trampolinehal, die slechts op 10 minuten loopafstand van het buurthuis is gevestigd. Eenmaal aangekomen was het een kwestie van jassen uit, schoenen uit, en hup de trampolines op om te springen! Een dik uur hebben de kinderen zich lekker uit kunnen leven. De begeleiding heeft het nog nooit zo rustig gehad! 😉 Moe maar voldaan liepen we met z’n allen weer terug naar het buurthuis, waar een lekkere gezonde snack en fruit voor ons klaar stonden. We bedanken Bounz voor de gastvrijheid en komen zeker nog een keer terug!

Door Jonne Groote en Esra van Schaijk


Feestmiddag in de Dobbekamer

Voor mij zijn de leukste activiteiten bij VoorUit de vakantieactiviteiten. Vaak zijn dit uitjes naar de natureluur, een kinderboerderij of bijvoorbeeld Bounz. Maar toch spreek ik uit ervaring dat de buurthuismiddagen hier niet voor onder doen! Zo ook de feestmiddag in de Dobbekamer, de afgelopen kerstvakantie.

Er werd deze middag geknutseld, gebakken en gewii’d. De groepjes bakten koekjes, speelden Mario en knutselden een sneeuwvlok. Tussendoor was er tijd om buiten lekker uit te razen met het spel ‘vies en lekkertje’. Een grote hit bij de kinderen.

Na vier uur feest waren de kinderen (en de meesters en juf) moe maar voldaan. We sloten af met de uitslag van de Wii competitie en natuurlijk met de vers gebakken koekjes. De feestmiddag was compleet!

Tekst: Dorenda van Hoopen

 


Leren schaatsen met vallen en opstaan

Wat doe je als een Friese Elfstedentocht er niet in zit? Niet bij de pakken neer zitten en creatief op zoek gaan naar oplossingen! Schaatsen kan namelijk ook op het Museumplein en dat is minstens net zo leuk.

Gewapend met mutsen, dikke handschoenen, warme sjaals en schaatsen gingen de kinderen uit Slotermeer-Oost met VoorUit op avontuur. Het was koud maar dat mocht de pret niet drukken. Alle kinderen schaatsten de sterren van de hemel, hoewel het begin niet altijd gemakkelijk was. Voor veel kinderen was het namelijk de eerste keer. En dat… was best wel wennen! Het was vallen en opstaan. Maar de blauwe plekken waren het meer dan waard.

Na afloop hebben we heerlijke broodjes gegeten. Dat ging er goed in na al die beweging. Vol voldoening keerden wij uiteindelijk terug in de Dobbekamer. Het was een geweldig avontuur en we kijken er met veel plezier op terug!

Tekst: Melvin Kuijpers


Wijkcoördinator

VoorUit 17-18-9
Toon de Vries
06-15952012
toon@vooruitproject.nl

Locatie

Dobbekamer
Theodorus Dobbestraat 105
Amsterdam

De Honingraat
Slotermeerlaan 103 F
Amsterdam

Tante Ali
Burgemeester Vening Meineszlaan 185
Amsterdam