VoorUit

Contact

0651055937
info@vooruitproject.nl

Nieuwsbrief

Slotermeer-West

IMG_0278_129

Rooster

 • MAANDAG
 • 18.00-22.00 STUDIEZAAL Studenten Tuinstadhuis
 • 18.00-19.30 FILMCLUB Iedereen Social Garden
 • DINSDAG
 • 16.00-18.00 KOOKCLUB Vanaf 8 jaar De Honingraat
 • WOENSDAG
 • 10.00-11.00 SAMEN KAPPEN Vrouwen Social Garden
 • 16.00-17.30 KIDSCLUB Vanaf 5 jaar Social Garden
 • DONDERDAG
 • 16.00-17.30 VOETBALCLUB Vanaf 7 jaar Social Garden
 • VRIJDAG
 • 10.00-11.30 CONVERSATIELES Volwassenen Social Garden

Blog

Een nieuw team van wijkcoördinatoren staat klaar!

Afgelopen jaar werd VoorUit ondersteund door een team van geweldige wijkcoördinatoren. In elke wijk was er een co aanwezig om leiding te geven aan team van VoorUiters. Met de zomervakantie in het vizier, is het tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe groep coördinatoren die staat te springen om zich dit jaar in te zetten als kartrekker van de teams. Alle oude co’s, bedankt voor jullie inzet, en alle nieuwe co’s, heel veel succes en plezier komend jaar!


Op weg naar het voetbaltoernooi

Na twee weken meivakantie doen de kinderen uit Slotermeer-West weer volop mee aan de voetbalclub. Elke woensdag komen de kinderen van de hele buurt bij elkaar om samen te voetballen. Er word gelachen en gedold, maar vooral natuurlijk veel gevoetbald. Voor de kinderen is dit zowel leuk als leerzaam. Zo leren ze veel over samenspelen en teambuilding. Daarnaast is het uiteraard ook super goed voor je gezondheid!

Maar de voetbalclub gaat veel verder dan een paar keer bij elkaar komen. We bereiden ons namelijk voor op het grote toernooi dat 29 mei zal plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen teams van verschillende wijken tegen elkaar spelen. Het zal een spannende strijd worden om de beker. Wij zullen natuurlijk ons best doen om het toernooi te winnen. Daarom zijn we elke week hard aan het trainen. Van schieten tot verdedigen, we oefenen het allemaal. Aan het einde van de club eindigen we altijd met een partijtje tegen elkaar. Zo leren de kinderen wat ze geleerd hebben toe te passen in een echte wedstrijd.

De komende weken zullen wij als meester een selectie moeten maken over wie mee mag naar het toernooi. Dit is natuurlijk enorm lastig. Gelukkig hebben we de afgelopen weken goed opgelet op welke kinderen het meest gemotiveerd zijn. We zijn er zeker van dat we het goed gaan doen op het toernooi. Laat het toernooi maar komen!

Tekst: Thomas Garritsen


Feestelijke vrijdagen in de Social Garden

Er zijn een hoop nieuwe activiteiten gestart in Slotermeer-West, vooral op vrijdag is het een komen en gaan van allerlei verschillende mensen. Het is mooi om te zien hoe er steeds meer bewoners de weg naar ons buurthuis Social Garden weten te vinden!

De vrijdag begint met een taalles voor vrouwen. Twee maanden geleden zaten we meestal met een groepje van 4, maar inmiddels zit het elke keer vol met gezellig kwebbelende dames!

Na de taalles is er een buurtlunch, waar iedereen welkom is om gezellig samen te eten. Deze lunch wordt in de keuken voorbereid door een van de studenten samen met vrijwilligster Irene. Zij is al jaren actief in Slotermeer-West en weet veel over gezond en lekker eten.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen op vrijdag. Na de buurtlunch is er een kookclub, waar we samen met de kinderen een eenvoudige maar lekkere maaltijd maken. Er zijn genoeg betrokken ouders in de buurt die af en toe helpen, zoals de moeder van Ouiam, Dikra en Zaid. Afgelopen vrijdag hebben we met haar hulp pizza’s gemaakt, het was een groot succes!

Om de week goed af te sluiten verandert de Social Garden vrijdagavond in een bioscoop, zodat de kinderen kunnen genieten van een leuke kinderfilm en lekker bijkomen van de week.

Kortom: niemand hoeft zich te vervelen op de vrijdag in Slotermeer West!

Tekst: Anna Verhaar


KIJK! in Osdorp en Slotermeer

In Osdorp en Slotermeer zijn zestien kinderen alweer ruim een maand bezig met de fotografieworkshop KIJK! De kinderen leren fotograferen en tonen met hun foto’s hun blik op de buurt.

De kleine fotografen uit Slotermeer maken foto’s over het thema familie. Op de foto van Louam zien we dat haar moeder er over droomt om piloot te worden. En de vader van Ouiam en Dikra wil als hij mag kiezen kleermaker worden. De lessen in Slotermeer vinden elke dinsdag plaats in de Honingraat met het enthousiasme van juf Gina uit Slotermeer-Oost, juf Rosa uit Slotermeer-West en fotograaf Vera.

Wat zijn jouw dromen voor de wijk? In Osdorp hebben de kinderen al heel wat foto’s gemaakt van plekken waar zij graag komen in hun wijk. Veside vindt Oklahoma, het gebouw met al die kleuren en zwevende balkon’s, een mooi gebouw. Amina droomt er van om de hele buurt om te toveren in haar lievelingskleur roze. De lessen worden gegeven door juf Esra, juf Marieke en Vera in the beach.

Nu zijn alle kleine foto-journalisten nog hard aan het werk. Over een aantal weken gaan ze samen in hun  wijk de foto-expositie openen. Kom jij ook?

De foto’s geven alvast een kijkje achter de schermen.

Tekst en beeld: Vera Duivenvoorden


Regenachtig toernooi eindigt in penaltydrama

“Vooruit voetballen!” hoorde ik mijzelf schreeuwen toen de Reimerswaalbuurt achterstond in de finale. Het mocht niet baten. De finale voor groep 7 en 8 werd gewonnen door het goed spelende Slotermeer-Oost.

Dit betekende echter nog niet het einde van het VoorUit voetbaltoernooi 2015. Bij groep 5 en 6, op het veld naast ons, moesten penalty’s de beslissing brengen. Deze werden na een zinderende strijd gewonnen door het team uit Laan van Spartaan.

Dit jaar werd ook de FairPlay prijs uitgedeeld. De wederom fantastische scheidsrechters van Damsko Football hadden de teams punten gegeven voor het FairPlay klassement. Het team van VoorUit de Kolenkitbuurt groep 5 en 6 kwam als winnaar uit de bus. Omdat FairPlay naast winnen natuurlijk erg belangrijk is werd de prijs juichend in ontvangst genomen.

Het was ook juist deze mix van winnen en FairPlay die het toernooi zo leuk maakte. De sfeer was echter nooit zo goed geweest als familie en vrienden niet in grote getallen waren gekomen. Juichend, de regen trotserend en zichtbaar genietend stonden ouders naar hun kinderen te kijken.

Dit alles maakte het voetbaltoernooi voor mij tot een onvergetelijke dag vol spanning, sensatie en gezelligheid.

Tekst: Rutger Veltman, Beeld: Thijs Paanakker, Vincent Sparreboom


Wijkcoördinator

VoorUit 17-18-5
Emmelie Dhuyvetter
06-24929453
emmelie@vooruitproject.nl

Locatie

Social Garden
Lodewijk van Deysselstraat 61
Amsterdam

De Buurtslager
Bernard Loderstraat 45
Amsterdam

De Honingraat
Slotermeerlaan 103F
Amsterdam

Wijkpunt van Deyssel
Burgemeester van Leeuwenlaan 63
Amsterdam