Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Amerika-dag in De Punt!

Amerika-dag in De Punt!

Op 21 januari kregen we bijzonder bezoek in Osdorp de Punt. Maar liefst 6 Amerikaanse studenten kwamen langs in de wijk. Dit konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom organiseerden we de enige echte Amerika dag.

Na een korte rondleiding en een inleidend praatje kon het eerste deel van het activiteiten programma beginnen. De eerste opdracht voor de studenten en de kinderen was om zich voor te stellen. Om de taalbarrière opzij te schuiven moesten de Amerikanen zich voorstellen in het Nederlands en de kinderen in het Engels. Om een klein beetje te helpen kregen beide groepen een werkblad met wat hulp. De kinderen waren een stuk stoerder en durfde meteen te beginnen. De Amerikanen hadden wat meer hulp nodig maar ook dit lukte. Vooral het woordje ‘groen’ bleek lastig te zijn om uit te spreken en daar hebben we veel om gelachen. Hierna volgde een quiz over zowel Nederland als Amerika en hier namen de Amerikanen revanche door met 1 punt verschil te winnen van de kinderen.

Hierna volgde de volgende activiteit, de kookclub. Voor 1 keer werd de kookclub omgegooid tot een Amerikaans/ Nederlandse kookclub omdat we zowel een Nederlands als een Amerikaans gerecht gingen maken. De Amerikanen begeleidden in duo’s een groepje kinderen en dit ging wonderbaarlijk goed. Van een taalbarrière was niks meer te merken en er werden zelfs echte interviews gehouden door de kinderen in het Amerikaans. Na het koken konden we met z’n allen genieten van echte Amerikaanse Mac and cheese en Hollandse andijviestamppot! Hierna volgde het afscheid, het was weer een mooie dag in Osdorp de Punt!

Tekst: Kayleigh Doodeman