Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Benieuwd naar vrijwilligerswerk?

Benieuwd naar vrijwilligerswerk?

Sta je open voor vrijwilligerswerk? Maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Neem dan eens een kijkje op Yongsters.nl. Het nieuwe online platform waar Amsterdamse jongeren allerlei informatie en inspiratie kunnen vinden over vrijwilligerswerk in de stad.

Yongsters is opgericht door acht Amsterdamse jongeren (zelf ook vrijwilligers), en zij belichten verschillende thema’s, zoals zorg, avontuur, sport en samenleving. Door middel van interviews en artikelen willen ze laten zien dat het doen van vrijwilligerswerk zeer waardevol kan zijn. Je helpt hiermee niet alleen een ander, maar breidt ook je CV en netwerk uit en ontwikkelt talenten.

Zo valt er te lezen over een student geneeskunde, die vanwege haar lotingstudie al op haar zestiende als vrijwilliger werkte op een gesloten afdeling voor ouderen met Korsakov en Alzheimer. En er zijn verhalen over de leukste festivals in Amsterdam waar je als vrijwilliger een steentje kunt bijdragen. Ook wordt antwoord gegeven op praktische vragen als ‘Hoe vind ik vrijwilligerswerk dat bij mij past?’ en worden er vacatures gedeeld. Zo wil Yongsters jongeren op een toegankelijke manier kennis laten maken met de verschillende aspecten van vrijwilligerswerk in Amsterdam.

Lees verder op www.yongsters.nl

Beeld: Reinout van Roekel

Logo Yongsters