Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Bewoners praten mee over nieuwe studentenprojecten op bijeenkomst Student en Stad

Bewoners praten mee over nieuwe studentenprojecten op bijeenkomst Student en Stad

Op dinsdagavond 10 december vond op het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West de bijeenkomst Student en Stad in Gesprek plaats. Op de bijeenkomst stonden de kwesties en vragen centraal die bewoners en maatschappelijke organisaties belangrijk vinden op de thema’s ‘Schone Stad’ en ‘Verbonden Stad’. Studenten van de Vrije Universiteit gingen met bewoners en maatschappelijke partners in gesprek om zinvolle nieuwe studentenprojecten te kunnen opzetten die goed aansluiten bij de behoefte van aanwezigen en er daarom écht toe doen. Deelnemers reageerden enthousiast op de bijeenkomst: “Inspirerend om samen na te denken over dit onderwerp” en “Het was een heel interactieve bijeenkomst en hierdoor heb ik veel geleerd”. Ook studenten kijken er positief op terug: “Voor mij was dit een totaal nieuwe ervaring en ik vond het leuk om mee te maken.” 

Voorafgaand aan de themagesprekken was er een inspiratiemarkt waarop verschillende VU en HVA studenten, maatschappelijk partners en docenten projecten presenteerden die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. In deze verscheidenheid aan projecten werkten studenten aan projecten samen met buurtbewoners aan maatschappelijke vragen in Amsterdam. Gedurende de inspiratiemarkt werd bij verschillende kraampjes een DuurSaam Diner geserveerd dat bereid was samen met Calvijn leerlingen. 

Dankzij de hoge opkomst van meer dan 100 aanwezigen was het mogelijk om aan meerdere tafels waardevolle inzichten te verzamelen en bleek de bijeenkomst zeer geslaagd.