Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Coördinator

Ben jij student, opzoek naar een woning én wil je ervaring op doen als leidinggevende?


Solliciteer dan voor de rol van;

Coördinator (m/v/x)

Als coördinator speel je een heel belangrijke en unieke rol binnen VoorUit. Naast dat je tien uur per week maakt, net als andere VoorUiters, heb je ook een cöordinerende functie. Je coacht je teamgenoten, monitort de voortgang van de activiteiten en zet je in voor een sterke teamspirit. Je wisselt tussen verschillende rollen binnen het team: van leidinggevende en aanvoerder tot team- en huisgenoot. Als coördinator leer je onderscheid te maken tussen situaties die om een informele aanpak vragen en situaties waarin je formeel op dient te treden.

Je bent een sleutelfiguur in de buurt. De coördinator vertegenwoordigt VoorUit in een netwerk van partnerorganisaties en actieve bewoners(groepen). Je onderhoudt contact met o.a. gebiedsmakelaars, wijkbeheerders, opbouwwerkers en vrijwilligers om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen. Je ontmoet allerlei nieuwe mensen en gaat actief op zoek naar samenwerkingskansen. Je ontwikkelt je eigen visie en je leert deze helder en overtuigend over te brengen.

Ondersteuning
Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Gedurende je tijd als coördinator wordt je intensief begeleid door je projectleider, met wie je wekelijks contact hebt. Daarnaast wordt je onderdeel van een enthousiast coördinatorenteam met wie je bijeen komt om casussen te bespreken of trainingen te volgen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Fouten maken mag. Dat is onderdeel van het leerproces.

Jij;
– Hebt leidinggevende capaciteiten en kunt erop toezien dat afspraken worden nagekomen;
– Hebt een visie hoe VoorUit een rol van betekenis kan spelen in de buurt;
– Kunt de boodschap van VoorUit overdragen in gesprekken met partners en bewoners;
– Hebt zin om nieuwe vaardigheden te leren en uitdagingen aan te gaan. Je staat daarin open voor feedback en je bent bereid om aan leerpunten te werken;
– Bent in staat om jezelf voor het studiejaar 2023/2024 te verbinden aan VoorUit.

Wij bieden;
– Een woning;
– Een vergoeding voor de 22 uur* per maand die je gemiddeld zult maken [bovenop de 10 uur per week waarop jij je inzet als elke andere VoorUiter];
– Intensieve coaching om je leidinggevende en netwerkende capaciteiten te ontwikkelen;
– Een unieke leerzame ervaring in een enthousiast coördinatorenteam.

* Dit komt neer op zo’n 5 à 6 uur per week. Hierbij een indicatie van waar je die tijd ongeveer aan besteedt:
● 1 uur per week aan het lezen van weekrapporten en voorbereiding voor de vergadering;
● 0,5 uur per week aan wekelijks contact met je projectleider;
● 0,5 uur per week aan coaching en monitoring van je teamleden;
● 1 uur per week voor incidentele dingen en piekmomenten (brandjes blussen, evaluatiegesprekken, etc.);
● 2,5 uur per week voor afspraken met partners, appjes, mailtjes, telefoontjes en regelmatige meetings met je collega-coördinatoren.

Aan het begin van je coördinatorschap kan je verwachten dat je wat meer tijd zult zijn om iedereen te ontmoeten in de buurt.

Om goed te starten volg je een trainingstraject in juni/juli en bereiden we samen de startdag voor.


Enthousiast geworden? Solliciteer dan door zo snel mogelijk je motivatie en cv te sturen naar ikwilbij@vooruitproject.nl. We gaan graag met je in gesprek!

Wil je eerst meer informatie over het coördinatorschap of even vrijblijvend van gedachten wisselen voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Jorijn (+31 6 20971179)

Ervaringen

Lees hoe deze coordinatoren hun werk bij VoorUit ervaren hebben:

Als coördinator heb ik vele waardevolle compenties geleerd; Ik ben beter geworden in effïcient plannen, contact onderhouden met partners en het instandhouden van activiteiten en teamspirit. Je krijgt constant feedback van medecoördinatoren, de projectleiding en teamleden. Hierdoor groei je niet alleen als coördinator, maar ook als persoon. Confrontatie zorgt ervoor dat je jezelf alleen maar beter leert kennen. Ik kan het coördinatorschap aan iedereen aanbevelen, zolang je maar bereid bent om te investeren in je buurt, je team en in jezelf!

Marisja Nugloze

Oud coördinator Banne Zuid

Als coördinator heb ik geleerd goed te schakelen tussen informeel sociaal contact en een professionele positie. Ik heb me ontwikkeld zodat ik goed kan communiceren met hele verschillende doelgroepen, van laaggeletterden tot de gemeente. Daarbij heb ik geleerd overzicht te houden van alles wat er in en door het team gebeurt, en hier waar nodig een helpende hand te bieden.

Tanja Milos

Coördinator Geuzenveld