Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Dansen in Westside

Dansen in Westside

Als aan het einde alle buurtbewoners staan te swingen, dan is de avond geslaagd. Wat was het vrijdag een grandioze vierde editie van Cultuur van je Buur in Westside in Slotermeer. Dit keer stond de avond in het teken van Nederland. De welkomsttafel was versierd met stroopwafels, dropjes en blokjes kaas. Hazes op de achtergrond, moeders met hoofddoeken aan de eettafel. Nederland op zijn breedst.

In de keuken trof ik Jesper en Dorenda die pannenkoeken stonden te bakken. De meiden van de toneelclub oefenden onder leiding van meester Bram nog één keer hun toneelstuk. Met het optreden van The Voice of Holland-deelnemer Daniël van der Zee kwam de sfeer er echt in. De toneelclub speelde een eigen toneelstuk over Koningsdag. Daniël maakte er vervolgens echt een feestje van. Samen met de meiden werden liedjes uit de Top-40 van een nieuw jasje voorzien.

Toen de kinderen naar huis gingen, schoven de ouders de stoelen aan de kant. Met de speakers op vol volume werd er flink gedanst. Van stijldansen tot polonaise, iedereen ging los. Buiten gaf een buurtbewoner mij mee: “Wat tof dat jullie dit doen voor de buurt. Dit moet je vaker doen!”

Om samen één te zijn, heb je een gezonde dosis interesse in de ander nodig. Voor mij was deze avond een bevestiging dat VoorUit een cruciale rol vervult door mensen bij elkaar te brengen. Natuurlijk gaat dat met ups en downs. Op momenten dat het tegenzit denk ik terug aan avonden zoals deze. Ontmoeting is de sleutel tot wederzijds begrip.

Dank aan Jonne, Edwin, Dennis en Toon van het team Slotermeer-Oost voor hun buitengewone inzet in de aanloop naar deze avond.

Tekst: Aldert de Boer