Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

De beste beslissing van dit studiejaar

De beste beslissing van dit studiejaar

Net als vele van mijn collega’s binnen VoorUit, geloof ik, was voor mij de eerste aanleiding om op vooruitproject.nl te klikken het uitzicht op gratis woonruimte in Amsterdam. Dit leek namelijk wel een fata morgana! Stel je voor, een plekje in Amsterdam, in ruil voor maatschappelijk buurtwerk. Wat een droom!

Nu, zo’n vijf maanden na mijn start bij VoorUit, is dit helemaal niet meer mijn voornaamste beweegreden. Ondertussen doe ik dit omdat de jongste dochter van mijn contactgezin steeds voor de deur staat te huppelen wanneer ik aankom. Ik doe dit omdat de kinderen enthousiast zelf vragen of ze anderen mogen oppikken onder het motto ‘the more, the merrier’. Ik doe het omdat ik, wanneer ik door de wijk loop, een hoop mensen gedag kan zeggen.

Er is echter nog een andere reden waarom ik ervan overtuigd ben dat me aanmelden voor VoorUit de beste keuze was die ik dit jaar maakte. Mijn huisgenoten maken namelijk dat ik me écht thuisvoel in mijn wijk. VoorUit steekt behoorlijk wat moeite in het plaatsen van hun medewerkers, and it pays off. Als ik ’s avonds na een lange dag vol lessen of na een intensieve activiteit in het buurthuis thuiskom, plof ik naast mijn huisgenoten op de zetel neer en kom ik tot rust.

Daar boven op komen dan nog eens thema-avonden waarop je je collega’s beter leert kennen, in discussie kunt gaan, problemen kunt aftoetsen. Er is je coördinator die meer dan eens aan je moet vragen ‘vertel je me dit nu als vriendin of als co?’ en er is de projectleiding bij wie je voor alles terecht kunt.

Het is fijn dat ik niets of weinig voor mijn woonruimte betaal, je hoort me heus niet klagen. Maar daar gaat het al lang niet meer om. Het gaat over terplekke zien dat je iets bijdraagt in je wijk, het gaat over je écht thuisvoelen in Amsterdam en het gaat over de glimlach van de buurtbewoners met wie je samenwerkt.

Neem, net als Tom, ook de beste beslissing uit je studietijd en kom werken bij VoorUit. Klik hier voor meer informatie over het werken bij VoorUit.

Tekst: Tom Etienne