Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

De Nationale Opschoondag!

De Nationale Opschoondag!

Met warme koffie/thee en heerlijke koekjes werd weer en wind getrotseerd om de straat op te
gaan voor ‘Bakkie bij het Bakkie’. Hierbij konden de bewoners van Laan van Spartaan in gesprek met VoorUit’ers en de betrokken instanties van de buurt, voor maar één missie: een schone buurt! Het was geweldig om te merken dat de buurtbewoners ook hun steentje wilde bijdragen.

Zo zijn er bijvoorbeeld twee afvalbakken geadopteerd door buurtbewoners. Verder werd er vooral toegewerkt naar de Nationale Opschoondag, waarbij we samen als één buurt de wijk in zouden gaan om met prikkers en vuilniszakken al het afval op te ruimen. Nu is afval opruimen misschien niet het leukste klusje wat gedaan kan worden, maar onder begeleiding van een bandje werd er toch door de hele buurt swingend afval opgeruimd.

Zo werden er maar liefst tien volle vuilniszakken opgehaald! De beste verzamelaars hebben wij later meegenomen naar speelparadijs Candy Castle. Stiekem mocht iedereen mee omdat de inzet die getoond werd ons natuurlijk enorm trots maakte. Naast dit inspannende gedeelte was er een leuke speurtocht uitgezet en een springkussen waar er haast niet genoeg plek was voor iedereen. Daarna was het tijd voor een praatje met daarbij lekkere hapjes en drankjes. Uit de reacties bleek al snel dat het een geslaagde dag was en werd er door de kinderen gevraagd wanneer de volgende Opschoondag
was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *