Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

DJ Eqlizion maakt VoorUit mixtape

DJ Eqlizion maakt VoorUit mixtape

Onwetend begon ik aan mijn tijd bij VoorUit. Amsterdammer zijnde zag ik het voordeel niet in om mijn verzorgde leventje in mijn ouderlijk huis in te ruilen voor een kamer buiten het centrum. Ik gaf mijn geld liever uit aan reizen en investeringen in m’n muzikale escapades. Maar op m’n 22ste verjaardag te midden van een show van Maxim Hartman kreeg ik een telefoontje dat ik VoorUiter zou worden.

Het werk bij VoorUit zal mij altijd bij blijven. Samen met gemotiveerde jonge slimme mensen steeds maar weer tot nieuwe doeltreffende activiteiten en oplossingen komen voor dringende problemen. Het samenwerken met en nader komen tot kinderen en ouderen, die een heel ander leventje leiden dan de meeste studenten, is mij heel dierbaar. Omdat het werk bij VoorUit het perspectief van ieder die eraan deelneemt veranderd en daarmee gevoelige maatschappelijke grenzen op positieve wijze verlegd voor de deelnemers.

Muziek was bij mij een leidraad in het werk dat ik bij VoorUit deed. Djembee, gitaar, zang en eigen tekst schrijven wisselden wij af in de muziekles tot vreugde van de meeste kinderen. Een van mijn hoogtepunten was een Hip Hop vakantie activiteit die ik had bedacht waarbij wij het Slotenvaart buurthuis om toverden tot een rap studio op de begane grond en een mode huis op de eerste verdieping. Gevolgd door een straatfeest waarbij de kinderen zelf rapte, danste en achter de draaitafel stonden. En een ander was tijdens een buurthuisopeningsfeest. Ik had een aantal gitaren in blues stemming gestemd en was met een klein groepje rebelse kinderen het opslaghok ingeslopen terwijl de rest van de leraren en kinderen aan het opruimen waren. Nadat ik een paar rondjes Purple Haze van Jimi Hendrix had gespeeld volgde een explosie van expressieve solo’s van die jonge gitaarfanaten.

Ondertussen ben ik een soort van uitgegroeid tot huis DJ van de thema avonden in de VLLA wat ik altijd als thuis komen ervaar. Muziek heeft onbeschrijfelijke kwaliteiten om mensen bij elkaar te  brengen op een non-verbale manier en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daarom draag ik het onderstaande nummer en DJ mix op aan het cultiveren van het creatieve vermogen van de kinderen en alle VoorUiters!

Tekst: Rutger van Schreers