Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Een nieuw begin: verhuizen

Een nieuw begin: verhuizen

Een nieuw VoorUit-jaar is weer aangebroken! Om hier überhaupt aan te beginnen betekende het voor ons dat we moesten verhuizen. Laura is vanuit haar ouderlijke huis in Maastricht naar Osdorp de Reimerswaalbuurt verplaatst en Marieke moest haar vertrouwde plekkie aan de Schoonboomstraat verruilen voor een huis een paar straten verder. Voor ons beide een verandering dus.

Na veel dozen ingepakt te hebben, rommelige kamers achter te laten en twijfelen over wat wel en niet thuishoort in een studentenhuis, moest het dan echt gebeuren. En het was zeker geen makkie! Ons oord ligt namelijk op drie hoog en een lift is helaas nergens te bekennen; spierpijn was onvermijdelijk. Muren zijn geverfd en ramen zijn gewassen. Vlekken op muren en deuren, die als welkomstcadeautjes door vorige bewoners zijn achtergelaten, zijn (met lichtelijk geweld) verwijderd. En dit alles tussen Lowlands, de intreeweek, vakantie in Nice en afscheidsfeestjes door.

Een beetje rommelig begin dus, maar misschien daardoor ook juist een goed begin. Bij een hectische start is er immers veel mogelijkheid tot verbetering! En daar zijn we nu dan ook druk mee bezig. De laatste dozen worden uitgepakt en de keukenkastjes beginnen langzamerhand vol te raken. Gelukkig zijn we met z’n tweeën en kunnen we ons huisje samen opbouwen tot ons thuis. En natuurlijk is het even wennen, zo’n nieuwe huisgenoot, maar door veel tijd samen door te brengen leren we elkaar steeds beter kennen. We gaan ons avontuur aan en hebben er zin in!

Tekst en Beeld: Laura Huygen