Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Ervaringen

Ervaringen van studenten

Hieronder enkele ervaringen van studenten die bij VoorUit  werken of hebben gewerkt.

Door mijn activiteiten bij VoorUit heb ik een sterke band met de buurt opgebouwd, zo vragen jongeren mij nog steeds of ik wil komen kijken bij wedstrijden die ze spelen en springen kinderen tijdens activiteiten om mijn nek. En die band, die koester ik.

Jermaine Campbell

Oud-Wijkcoördinator

VoorUit is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van mijn leven geworden. Ik haal de voldoening uit de kleine veranderingen die ik teweeg kan brengen, zoals het vrolijk krijgen van een kind dat een slechte bui lijkt te hebben.

Kayleigh Doodeman

Oud-Wijkcoördinator

Het is natuurlijk leuk om zelf activiteiten te organiseren, maar ik vind het nog veel waardevoller om (mede)bewoners te ondersteunen met hun eigen projecten.
Op die manier leer je hele bijzondere mensen kennen. 

Toon de Vries

VoorUiter

“Ik haal mijn waardering uit de kleine dingen: het krijgen van een tekening van de kinderen, ouders die zeggen dat je een goed mens bent en het zien van lachende bewoners. Waar ik voorheen maar enkele buren kende voel ik mij nu onderdeel van de buurt. Je leeft niet langs elkaar, maar met elkaar.”

Darnell de Vries

Oud-Wijkcoördinator

“Ik was ontzettend nieuwsgierig naar andere culturen, dit was voor mij dan ook de reden om bij VoorUit aan de slag te gaan. Hier heb ik mensen leren kennen die ik anders nooit had ontmoet . Ik heb ontdekt dat, ook al ben je heel verschillend als persoon, je veel overeenkomsten hebt en samen veel kunt bereiken.

Anne-Foek Koerselman

Oud-Wijkcoördinator

“Ik vind het fantastisch om te zien hoe de wijk in de loop van de tijd positief is veranderd. Het contact met de buurtbewoners waardeer ik ontzettend in mijn werk. Ik ken de bewoners en de bewoners kennen mij en dat voelt goed. Ik voel mij hier helemaal thuis.”

Anneke Albers

Oud-Wijkcoördinator

Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met VoorUit. Mijn zoon Eljoenai kreeg huiswerkbegeleiding van meester Robert hij hielp Eljoenai met lezen. Na een tijdje kreeg ik contact met Sterre en die komt iedere week langs bij ons. Ze doet spelletjes met Eljoenai en leest met hem. We hebben een hele leuke band gekregen samen. Op een gegeven moment heeft ze gevraagd of ik mee wilde helpen met de kookclub en dat doe ik met liefde.

Monique

“Als partner van VoorUit ervaar ik de samenwerking als zeer prettig. De studenten bij VoorUit zijn gemotiveerd en betrokken bij het werk wat ze doen. Er wordt goed aangesloten bij de behoeftes die de buurten en haar bewoners hebben. Dit maakt VoorUit een gezicht in de buurt.”

Kelly Matthijsen

Projectmedewerker Jeugd en Educatie bij BOOT HvA

“Na twee woningen beschikbaar te hebben gesteld aan VoorUit hebben wij er onlangs een derde aan toegevoegd. Wij hebben nu 9 enthousiaste studenten in Slotermeer die zich bijna dagelijks inzetten voor een leefbare omgeving. Met een creatieve invulling geven zij een positieve impuls in de wijk voor jong en oud. Daarnaast werk ik op meerdere punten goed samen met de studenten, zijn ze beschikbaar en passen zij zich snel aan, maar hebben ook een kritische blik. Ik ben er erg blij mee en zij nemen mij werk uit handen.”

Stefan Post

Gebiedscoördinator bij Woningstichting Rochdale in Slotermeer

Via via hoorde ik in de zomer van 2017 van VoorUit: 10 uur maatschappelijk werk in ruil voor woning en aangezien ik toch in Amsterdam wilde wonen, leek mij dit een uitgelezen kans. VoorUit werkt op basis van matches, dat betekent dat je een formulier moet invullen zodra je aangenomen bent. Op basis van dat formulier word je vervolgens gematcht aan een mede-VoorUiter met wie je dan samen komt te wonen. Ik kan je vertellen dat ze daar bij Vooruit heel goed in zijn. Wat ik het leukste vind aan VoorUit is dat je samen met een team van studenten verantwoordelijk bent voor de wijk waarin je woont. Je voert samen activiteiten uit, je brainstormt samen wat er beter kan in de buurt en je werkt ook nog eens samen met belangrijke partners zoals de Alliantie. Voor sommige mensen in de buurt is het werk dat je uitvoert heel waardevol, denk bijvoorbeeld aan senioren die vrij weinig contact hebben met de buitenwereld.

Lisanne Tuin

Oud-VoorUiter

Afgelopen jaar was ik Community Service Learning assistent bij VoorUit. Een bijzondere rol, waarin ik de academische wereld van de VU samenbracht met de wijk- en praktijkervaren VoorUit studenten. Als samenwerking richtten wij ons op thema’s als eenzaamheid, jongeren- en ouderenwerk en maatschappelijke draagkracht– waarin ik me bezig hield met de ontwikkeling van projecten, het coördineren van VU- en VoorUit studenten en het belang van VoorUit hierin waarborgen. Een geweldige rol, omdat je de contactpersoon bent tussen VoorUiters en de projectleiding. Diegenen die nieuwsgierig zijn naar de totstandkoming van ‘de grote VoorUit onderwerpen’ en de werkzaamheden van de projectleiding, kan ik de rol van CSL-assistent zondermeer aanraden.

Daan Schoten 

Assistent CSL