Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Halloween in 'de Dug-Out'

Halloween in 'de Dug-Out'

Deze herfstvakantie hebben we Halloween gevierd. Het hele buurthuis was omgetoverd tot een spookhuis. Vol met lampionnen, spinnen, spinnendraad, pompoenkaarsjes, heksensnot en slijmerige hersenen. Een aantal kinderen waren verkleed als vampier of heks en zelfs de begeleiders waren verkleed.

We hebben naar spannende Halloween filmpjes gekeken, een Halloween appel versierd en slijmerige hersens gevoeld in een doos. De spanning was om te snijden, omdat ik zo nu en dan een spin die aan een draadje zat over tafel trok. Er werd flink gegild, maar gelukkig ook veel gelachen. Daarnaast hebben we met toilet papier een wedstrijd zombie maken gedaan. Het daarvoor versierde spookfruit hebben we in de pauze opgepeuzeld.

Later in de avond kwamen de oudere kinderen die zich nog veel enger hadden verkleed. De spanning werd hierdoor behoorlijk opgeschroefd. Na een eng spookverhaal met hier en daar ontploffende ballonen zat de schrik er goed in.

Iedereen liep op hogen tenen door het buurthuis. Nu is een spookavond geen echte spookavond zonder het donker op te zoeken. Ter afsluiting hebben we een heksentocht gedaan door het donkere park om de hoek. Er werd keihard gegild toen meester Dennis met een masker op ons af kwam rennen!

Verder maakte de kinderen elkaar ook nog eens bang door uit de bosjes te springen. Waar overigens enkele kinderen spontaan van gingen rennen, zo bang waren ze… of eigenlijk, en ik citeer: “Meester Jelle u was de hele tijd bang. U was de hele tijd aan het gillen en ik was niet bang.” aldus een van de kinderen in de lift met nog twee buren die de lach niet van hun gezicht konden toveren. Al met al, een zeer geslaagde avond!

Tekst: Jelle Bosman