Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Hersenkrakers XXL

Hersenkrakers XXL

Om kwart over drie stelde professor Roy de vraag: hoe maak je een zo hoog mogelijke fontein van een fles cola en een Mentos? De kinderen gingen in groepen uiteen om te debatteren over de beste oplossing. Iman kwam met een geniaal idee, ze vertelde dat we moeten letten op de druk in de fles. Door een klein gaatje te prikken in de dop van de fles blijft de druk in de fles hoog, omdat de cola niet zomaar weg kan via de grote opening! Helaas was er geen tijd om het succes te vieren want er stonden nog veel meer hersenkrakende experimenten klaar.

In het scheikunde lab van Professor Esra en Doctor Maxime werd met Gazeuse en stroop geëxperimenteerd. De chemische reacties waren super kleurrijk (en smaakte ook goed).

Na een welverdiende pauze leerden de kinderen alles over zwaartekracht en de valversnelling bij het Experiment van professor Hannah. De vraag was: hoe kun je een pinda van de vierde verdieping gooien zonder dat hij kapot gaat? Het antwoord heb je vast al in de foto’s voorbij zien komen.

Conclusie: we hebben een enorm leerzame middag gehad.

We kijken nu al uit naar het Eindfeest op 24 juni!

Tekst: Bram Vreugdenhil
Foto’s: Esra van Schaik