Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

HoogtePunten

HoogtePunten

De vakantie is weer voorbij en daarmee ook de vakantieactiviteiten. Gelukkig gaan we weer met frisse moed het nieuwe jaar en de nieuwe periode in! We hebben weer een mooi programma in het buurthuis en veel van onze activiteiten gaan ook deze periode weer onverhinderd door.

Maar voordat we deze week weer beginnen kijken we nog even terug, want wat hebben we een mooie periode gehad afgelopen weken!

De Klusbrigade, waar we onze eigen vogelhuisjes maakten, was een succes! Samen met een vast groepje kinderen begonnen we aan een project dat we achteraf misschien wat onderschat hadden. Maar dat maakte ons eigenlijk alleen nog maar trotser op het resultaat!

Bij de Milieukunstenaars hebben we milieuvriendelijk geknutseld. In de hele buurt werden de huizen op zijn kop gezet want we moesten zoveel mogelijk potjes, dopjes, wc-rolletjes, eierdozen en ander huisvuil vinden, zodat we het allemaal konden omtoveren tot bruikbare en vooral mooie kunstwerkjes. Na de heftige gebeurtenissen in Parijs maakten we bijvoorbeeld vredeslichtjes van glazen potjes!

En uiteraard niet te vergeten: de Meidenclub, ofwel Girls Only! Hier kunnen we helaas niet teveel over zeggen want er zijn vast ook jongens die dit blog lezen, maar de meiden hebben zich zonder twijfel vermaakt. Sieraden maken, dromenvangers knutselen, noem maar op.

Maar ook buiten het buurthuis is er een hoop gebeurd! Zo was het een drukte van jewelste bij de vrouwen taalles van Mara en Sanaz en gingen de dames zelfs op stap naar het Amsterdams museum. Verder waren we met 3 VoorUit’ers aanwezig bij de Volksbond en gingen we met de mannen van Daadkr8 op excursie naar Den Haag. In Huis van de Wijk de Aker was het iedere maandag weer smullen geblazen met Philadelphia en zelfs in de seniorenflat bij Korte Water was VoorUit present! Oh, en Sinterklaas kwam ook nog langs!

En toen was het alweer vakantie! Aansluitend aan de Klusbrigade brachten we een bezoek aan de Buurtwerkplaats, waar we eigenlijk pas écht gingen klussen. We maakten een heuse kaarsenstandaard van een metalen pijp! Ook waren we deze vakantie aanwezig bij de Volksbond, waar de bewoners de strijd aangingen om de 1e plaats bij het poolen, darten, sjoelen of tafelvoetbal. Twee geweldige activiteiten, maar het hoogtepunt was toch wel het Kerstdiner in Huis van de Wijk de Aker, waar we met de kinderen, ouders en VoorUit’ers heerlijk genoten hebben van al het lekkers dat iedereen meegenomen had!

Wij hebben in ieder geval met volle teugen genoten van de afgelopen periode en hopen dat we dat deze periode nog een keer over kunnen doen.

De VoorUiters uit de Punt wensen iedereen een mooi en voorspoedig nieuw jaar!

Een quote van een van de vaders uit de buurt lijkt ons hier op zijn plaats:

“Tot in de buurt!”

Tekst: Joran de Haan