Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Osdorpse hoogtePunten

Osdorpse hoogtePunten

De vakantie komt er weer aan, en daarmee ook weer een aantal leuke vakantieactiviteiten. Zo hebben de kinderen de kans om leuke plekken in de stad te bezoeken en staat zelfs een uitje naar het strand in de planning. Extra bijzonder natuurlijk, reizen met de trein en voor sommigen misschien wel de eerste keer de Nederlandse kust te bezoeken! Ook de taalgroepen gaan eropuit; de vrouwen van de Conversatieles krijgen een rondleiding bij bibliotheek Osdorp, de mannen van taalcentrum Daadkr8 gaan te voet op excursie door de stad.

Maar ook de afgelopen weken hebben we niet stil gezeten. Met het begin van een nieuwe periode zijn er ook weer een aantal nieuwe activiteiten gestart. Zo is er sinds kort een Kabouterclub, waar voor de jongste kinderen aan de hand van sprookjes mooie knutsels maken en ook is de Voetbalclub weer van start gegaan. Komende weken zullen de kinderen hard trainen om straks op het toernooi tegen de andere VoorUit-wijken hoge ogen te gooien. Het team begint al langzaam vorm te krijgen, maar er loopt ongetwijfeld nog meer onontdekt talent rond in de wijk.

Op de dinsdag zijn de kinderen tegenwoordig de baas in het buurthuis, bij het Open Buurthuis bepalen de kinderen wat er gaat gebeuren. Zo hebben we de afgelopen weken al een speurtocht georganiseerd, bananenmilkshakes gemaakt en Engelse les gekregen van gastdocente Maggie uit Amerika. Ook nieuw sinds het begin van het jaar: de Kindernieuwsbrief! In samenwerking met OBS de Punt werken kinderen uit alle groepen aan een krant, het eerste exemplaar is te bekijken via deze link.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, hebben we sinds kort ook een eigen moestuin! Het was hard werken om al het onkruid weg te schoffelen, maar vorige week was het dan eindelijk tijd voor de Tuintovenaars om de eerste zaadjes te planten. Hopelijk kunnen we over een poosje dus de eerste groenten oogsten en een heuse maaltijd op tafel zetten voor de bewoners van de wijk.

Verder gaan ook de vaste activiteiten als de huiswerkbegeleiding, de kookclub en de taallessen gewoon weer door. De opkomst blijft onverminderd hoog, weinig reden dus om hier veel aan te veranderen. Misschien wel leuk om te melden dat we in onze wijk de afgelopen maanden meer dan 200 unieke deelnemers hadden, een enorm aantal dus dat nog steeds blijft groeien!

Helaas komt met het naderen van de meivakantie ook een einde aan het werk voor twee van onze teamleden. Nicky heeft haar studie verruild voor een baan als combinatie-functionaris, waar ze naast lesgeven ook druk zal zijn met… het organiseren van activiteiten in de wijk. Zo zie je maar weer waar de ervaring van VoorUit bij van pas kan komen. Ikzelf zal voor het laatste deel van mijn studie naar Singapore vertrekken om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren. Na het definitieve afscheid al een aantal keer te hebben uitgesteld kom ik er nu echt niet meer onderuit.

De tijd bij VoorUit heeft mij veel moois gebracht, ik heb er van genoten hoe onze deelnemers genoten van onze activiteiten. Uiteraard was het soms ook hard werken en ging het niet altijd vanzelf, het plezier had toch altijd de bovenhand. Het werken bij VoorUit zorgde voor een fijne onderbreking van de studiestress. Ook de oprechte dankbaarheid van de ouders zal me bijblijven, zo werd ons team onlangs nog verrast met een heerlijke maaltijd van onze contactgezinnen. Als ik straks weer terug ben zal ik dan ook zeker nog eens komen kijken, om te zien hoe het met iedereen gaat en onze wijk VoorUit is gegaan!

Tekst: Jonas Leenhouts

Wil je net als Jonas een studietijd vol hoogtepunten beleven? We zoeken weer nieuwe VoorUiters. Kijk voor meer info hier.