Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

HvA Fieldlab ondervraagt studenten over participatie

HvA Fieldlab ondervraagt studenten over participatie

In navolging van het seminar De participatiemaatschappij ‘wie heeft de regie?’ blijft VoorUit actief in de discussie en gesprekken over participatie. In het kader van het HvA Fieldlab ‘Aan de slag met participatie in Nieuw West’ werden woensdag 11 maart vijf VoorUit studenten via een groepsgesprek ondervraagd over economische en maatschappelijke participatie.

Lector Martha Meerman vond vooral het ‘voor wat, hoort wat’-principe van VoorUit interessant. Zouden de studenten ook zonder de woning als beloning maatschappelijk actief zijn? En waar lopen de studenten tegenaan in hun werk bij VoorUit en in het contact met de buurtbewoners? Draagt VoorUit ook bij aan een beter economisch perspectief voor de studenten en wat vinden zijn belangrijk in hun toekomstige (vrijwilligers)werk?

Vervolgens gingen we uiteen om door verschillende HvA studenten Human Resource Management één op één geïnterviewd te worden over de eigen  woon- en werksituatie, ideeën over werk en participatie, motivatie en waardering. De uitkomsten zullen onderdeel worden van het onderzoek naar participatie in de buurt.

Meewerkende studenten waren: Iris Vreekamp (Slotermeer-Oost), Sofie van Hamersveld (Geuzenveld), Kean Ming Yong (Osdorp de Reimerswaalbuurt), Stefania Maginzali (Slotermeer-Oost) en Timothy Tiggeloven (Osdorp de Reimerswaalbuurt).

Voor meer informatie over het onderzoek klik hier.