Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Is VoorUit iets voor mij?

De ideale VoorUiter is..

Leergierig

Energiek

Assertief

Sociaal

Open minded

Heb jij daarnaast ook nog leidinggevende capaciteiten?
En wil je deze verder ontwikkelen? Dan is het Coördinatorschap iets voor jou! Mooi voor op je CV, en je krijgt dan ook nog een vrijwilligersvergoeding naast het gebruikmaken van woonruimte in de buurt!

Vertel me meer over het Coördinatorschap!

Schuilt er een VoorUiter in jou?
Bij VoorUit onderneem je wisselende activiteiten met allerlei verschillende groepen mensen, en kom je dus in uiteenlopende sociale situaties. Van kinderactiviteit of een informeel gesprek met een ouder tot een formeel gesprek met een organisatie uit de buurt. Het ene moment ben je creatief, terwijl er een andere keer een beroep wordt gedaan op je oplossingsgerichte vermogen of autoriteit. Het is daarom belangrijk dat je fleibel bent en goed tussen deze rollen kunt schakelen.

Kunnen omgaan met verantwoordelijkheid en een volle agenda is een must. Bij een stage of studie met veel contacturen kan de combinatie met VoorUit wel uitdagend zijn. Je vindt het verder leuk jezelf te ontwikkelen en bent bereid om pedagogische en didactische vaardigheden te leren. Ervaring hierin is een pre, maar geen vereiste. 

Je werkt graag samen aan een gemeenschappelijk doel, ziet de waarde van teambuilding en bent bereid hieraan bij te dragen. Je hebt inlevingsvermogen, inzicht in jezelf, bent contactvaardig. Je kunt je ideeën helder overbrengen en ook omgaan met kritiek. Verder weet je te schakelen tussen je rol als team- en huisgenoot en ben je goed bereikbaar via mail en Whatsapp.

Hoe ziet een week als VoorUiter eruit?De basisvoorwaarden om mee te doen zijn;

– Je bent student en staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling in Amsterdam
– Je hebt ruimte naast je studie om je minstens 10 uur per week in te zetten voor de buurt
– Je bent minimaal 1 jaar beschikbaar en hebt de intentie om langer te blijven
– Je bent minimaal 18 jaar

– Je beheerst de Nederlandse taal

Dit ben ik! Hoe meld ik me aan?

Ervaringen

Lees hoe VoorUiters hun werk ervaren hebben:

Vooruit heeft me doen realiseren dat connecties maken in je woonwijk erg belangrijk is en dat je zonder dat je het door hebt, echt mensen, ouders en kinderen helpt. Als ik iemand van de meidenclub tegenkom op straat, is dat echt superleuk en dat maakt mij ook weer vrolijk.

Chanselle Chin

VoorUiter Slotermeer-Oost

We kregen zo veel vrijheid en verantwoordelijkheid, daardoor konden we écht iets doen voor de mensen om ons heen. Niet alleen de wijk heeft profijt gehad, ook als student heb ik er waardevolle levenslessen geleerd.

Lisa Zeyrek-Nanninga

Coördinator Molenwijk

VoorUit heeft mij laten zien dat politieke vraagstukken niet alleen landelijk of internationaal spelen maar juist ook heel lokaal. In Nederland zijn er gezinnen die kampen met armoede of eenzaamheid en als student kun je hier wel degelijk iets in betekenen.

Alec Geurts

VoorUiter Slotervaart