Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Jermaine: VoorUit heeft mij bewuster gemaakt

Jermaine: VoorUit heeft mij bewuster gemaakt

‘‘Hè? Woon je hier? Mooie woning man, hoe lang zit je hier al en hoe ben je überhaupt aan deze woning gekomen?’’. Toen ik binnen kwam in de woning van Moataz Rageb, VoorUiter in Laan van Spartaan, was dit de eerste vraag die ik aan hem stelde. Zijn antwoord was dat hij deelnam aan een project waarin hij, in ruil voor woonruimte, activiteiten opzette voor buurtbewoners. Een win-win situatie als je het mij vraagt, dus snel gesolliciteerd!

Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en kan ik met recht zeggen dat het avontuur bij VoorUit mij ontzettend veel heeft gebracht. Mijn tijd bij VoorUit heeft mij bewuster laten nadenken over hoe belangrijk die uitwisseling van culturen is.

Als autochtone student leer je ontzettend veel van andere culturen, met bijbehorende normen en waarden. Als actieve buurtbewoner heb ik de wijk waar ik woon snel leren kennen en voel mij er thuis.

Los van het dagelijks contact met volwassen buurtbewoners heb ik veel te maken met kinderen. De activiteiten die ik voor hen organiseer, denk bijvoorbeeld aan sportactiviteiten, knutselactiviteiten en muzikale activiteiten, zijn bedoeld om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast ondersteunen we kinderen bij hun huiswerk en staan op school kinderen bij die wat extra aandacht nodig hebben.

Tegenwoordig word ik heel amicaal om de hals gevlogen door de kinderen wanneer ze me zien, zelfs als ik gewoon even snel wat boodschappen aan het doen ben. Het werk bij VoorUit is erg dankbaar, waardevol en –ook niet onbelangrijk– vooral heel nodig.

Wil jij net als Jermaine een super leerzame ervaring opdoen? Grijp dan nu je kans en kom bij VoorUit wonen en werken. We hebben nog een paar plekken vrij en zoeken met name mannen. Solliciteer daarom zo snel mogelijk. Lees hier meer over wat we van je verwachten en hoe je kunt solliciteren.

Tekst: Jermaine Campbell, Beeld: Thijs Paanakker