Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Kay bezoekt bonte bewonersavond

Kay bezoekt bonte bewonersavond

Toen ik nog in een klein dorpje woonde wist ik wel dat er besluiten werden gemaakt door de gemeente in een officieel uitziend gebouw. Maar nog nooit was het in me opgekomen dat ik mee zou kunnen beslissen. Ik was dan ook geïnteresseerd toen op een teamvergadering de bewonersavond van Osdorp de Punt werd genoemd: we vonden het een goed idee om met een paar teamleden VoorUit te vertegenwoordigen.

Het leek het me heel interessant om er naartoe te gaan en meer te horen over wat er allemaal speelt in de wijk waar ik me na een paar weken steeds meer thuis begin te voelen. De ruimte van het Huis van de Wijk die ik binnenstapte, zat vol met mensen van zeker drie generaties en talloze culturele achtergronden. Er waren verschillende gastsprekers die vertelden over wat ze doen om de wijk een fijnere plek te maken: zorgen dat sport voor iedereen toegankelijk is bijvoorbeeld, en dat er naar klachten wordt geluisterd.

Soms gaat het er stevig aan toe, op deze bewonersavond wilden sommige bewoners absoluut hun hart even luchten. Andere mensen waren heel actief en hadden veel te zeggen, al dan niet op de dingen die door de gastsprekers werden gezegd; de meesten waren vooral aan het luisteren.

Onderwerp na onderwerp werd besproken, van geluidsoverlast en vergunningen tot het bouwplan van een mogelijk afwateringssysteem. Verder heb ik ontdekt dat je met sommige besluiten van de gemeente makkelijk mee kan praten, en dat er ook dingen zijn waarop je juist best moeilijk invloed kan hebben.

Maar vooral heb ik geleerd dat: de wijkagent heel gezellig is – als ik haar tegenkom zal ik zeker even een praatje maken -; dat er allemaal mensen zijn die zich inzetten voor mijn wijk; en ten slotte dat ik in een heel diverse buurt woon waar vele leuke, bijzondere en interessante mensen wonen. Ik heb de mening van mensen gehoord die ik zonder VoorUit vast nooit had gehoord, ik heb meer geleerd over afwatering dan me lief is en ik heb een interessante avond gehad!

Tekst: Kay Ihle