Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Kennisalliantie Eenzaamheid organiseert informatie avond Eenzaamheid

Kennisalliantie Eenzaamheid organiseert informatie avond Eenzaamheid

4 oktober 2019

Tijdens de Week van de eenzaamheid, heeft de Kennisalliantie eenzaamheid een bijzondere avond georganiseerd in de Meervaart in Osdorp om met elkaar in gesprek te gaan en informatie te geven over het thema eenzaamheid.

“Kwetsbaarheid tonen naar elkaar en kracht in jezelf vinden”

Dit waren twee kernbegrippen die de ervaringsdeskundigen over eenzaamheid met het publiek deelden. De avond werd afgetrapt met een brief van een bewoner onder de titel ‘Eenzaam maar niet alleen’. Gevolgd door drie studenten van de VU die gedurende een half jaar onderzoek hebben gedaan naar eenzaamheid in Osdorp. Zij presenteerden hun belangrijkste uitkomsten. “Maak verbinding en zorg voor continuïteit”, waren twee van hun aanbevelingen. 

Aan het eind van de avond werd de intentieverklaring ondertekend door de VU, VoorUit, BOOT HvA en Combiwel Buurtwerk. De ambitie van de Kennisalliantie is samen kennis te vergaren, te delen en te borgen over eenzaamheid in Nieuw-West en die kennis te gebruiken om bij te dragen aan de aanpak van eenzaamheid door het opzetten, monitoren en aanscherpen/versterken van initiatieven. In de zaal waren 60 aanwezigen waaronder geïnteresseerde bewoners van stadsdeel Nieuw West en de central stad, vrijwilligers en buurtwerkers uit Osdorp en omgeving. Daarnaast waren er een heel aantal studenten en collega’s van de VU en VoorUit, BOOT en Combiwel.

Het was een inspirerende bijeenkomst die werd afgesloten met de film Bohemian Rhapsody, vertoond door Oxville Cinema. Buurtbewoners uit Osdorp en deelnemers van de bijeenkomst konden gratis de film bekijken.

De avond is mede mogelijk gemaakt door Meram, Stadsdeel Nieuw-West, Albert Heijn, Oxville Cinema en het geweldig organiserend vermogen van de leden van de Kennisalliantie, met name van Wasilis Psathas, buurtwerker van Huis van de wijk ’t Blommetje.

Uitbreiden Kennisalliantie
Graag gaan we het gesprek aan met andere organisaties in Nieuw-West en delen we kennis met elkaar, in de hoop en verwachting daarmee verschil te kunnen maken voor die eenzame bewoner in Nieuw-West. Als we als Kennisalliantie kunnen bereiken dat het herkennen van eenzaamheid makkelijker wordt, dat de eenzame bewoner gezien en erkend wordt door anderen, en ervaart dat je er niet alleen voor staat, dan zijn dat al hele belangrijke stappen en van grote meerwaarde voor de bewoner en de gemeenschap. Meer info? info@vooruitproject.nl