Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

KIJK! in Osdorp en Slotermeer

KIJK! in Osdorp en Slotermeer

In Osdorp en Slotermeer zijn zestien kinderen alweer ruim een maand bezig met de fotografieworkshop KIJK! De kinderen leren fotograferen en tonen met hun foto’s hun blik op de buurt.

De kleine fotografen uit Slotermeer maken foto’s over het thema familie. Op de foto van Louam zien we dat haar moeder er over droomt om piloot te worden. En de vader van Ouiam en Dikra wil als hij mag kiezen kleermaker worden. De lessen in Slotermeer vinden elke dinsdag plaats in de Honingraat met het enthousiasme van juf Gina uit Slotermeer-Oost, juf Rosa uit Slotermeer-West en fotograaf Vera.

Wat zijn jouw dromen voor de wijk? In Osdorp hebben de kinderen al heel wat foto’s gemaakt van plekken waar zij graag komen in hun wijk. Veside vindt Oklahoma, het gebouw met al die kleuren en zwevende balkon’s, een mooi gebouw. Amina droomt er van om de hele buurt om te toveren in haar lievelingskleur roze. De lessen worden gegeven door juf Esra, juf Marieke en Vera in the beach.

Nu zijn alle kleine foto-journalisten nog hard aan het werk. Over een aantal weken gaan ze samen in hun  wijk de foto-expositie openen. Kom jij ook?

De foto’s geven alvast een kijkje achter de schermen.

Tekst en beeld: Vera Duivenvoorden