Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Kinderen bezoeken ZieZo Marokko

Kinderen bezoeken ZieZo Marokko

Afgelopen maandag hadden we een vakantieactiviteit met een wel heel bijzondere bestemming: Marokko! We bezochten in het Tropenmuseum de tentoonstelling ZieZo Marokko, waarbij we meer te weten kwamen over mozaïek, kalligrafie, mode en de Marokkaanse keuken.

Bij aankomst kregen we allemaal een paspoort waarna we het vliegtuig instapten die ons naar Marokko zou brengen. Er waren zelfs stewardessen aanwezig die een liedje zongen en ons daarna brachten naar verschillende kamers. Daar werd ons meer over Marokko verteld onder het genot van verse muntthee. Toen kon de zoektocht echt beginnen, want in het paspoort stond een raadsel die we op moesten lossen door langs een route te lopen waar we steeds een woord kregen. Onderweg was ook veel te beleven, we stapten in een busje die ons door de Marokkaanse straten nam, konden ruiken aan de kruiden die typerend zijn voor de Marokkaanse keuken en bekeken we de traditionele kleding en sieraden. Uit de verschillende woorden van het raadsel ontstond de vraag: ”Waar geloof jij in”? De kinderen beantwoordden deze vraag op een ansichtkaart die later in de brievenbus werd gestopt.

Veel kinderen hadden al persoonlijke ervaringen met Marokko en tijdens de route zei één van hen: ”Wow, dit lijkt net echt Marokko”! Ook vertelden ze veel levendige verhalen over wat hen herinnert aan Marokko. Ze vonden het dan ook jammer dat aan deze leuke en leerzame dag weer een einde kwam.

Lees ook het verslag over koekjesbakken in de vakantie.

Tekst: Maxime van Boven