Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Kinderen exposeren in bibliotheek Slotermeer

Kinderen exposeren in bibliotheek Slotermeer

In de bibliotheek aan de Slotermeerlaan was het op dinsdag 26 mei onrustig. Er stond iets te gebeuren en voorzichtig kwamen kinderen en volwassenen een kijkje nemen. Studente Dorenda was druk bezig een ruimte te versieren met allerlei kunstwerken: van Picasso’s tot van Gogh’s en Mondriaans. Schilderijen met daarop roze en rode zeeën, een portret van een superheld en een abstracte vlinder kregen een ereplekje op de tribune van de zaal. Een ware tentoonstelling.

Deze bijzondere expositie bestaat uit werken van kinderen van de knutselclub uit Slotermeer-Oost. Zij hebben het afgelopen jaar verschillende stijlen en stromingen geleerd. Talenten zijn ontdekt en creativiteit gestimuleerd. Het ene kind bleek gevoel te hebben voor realistische werken, terwijl het andere kind de abstracte kunst omarmde. De kunstwerken in de bieb zijn het resultaat.

IMG_3405 (1)

De opening gebeurde met een lekker drankje en hapje, een praatje van Dorenda en een presentatie van een trotse Zaineb (8). Zij vertelde over haar schilderij:

‘Ik heb een portret van een superheld gemaakt. Mijn superheld kan een W veranderen in een M en hij verandert ook nog een S in een A. Hij zegt: “Was ik maar een mens.” Want hij is al oud en kan niet alles in zijn eentje dus zocht hij een assistent.’

En zo heeft ieder schilderij een eigen verhaal! Kom de kunstwerken bewonderen en de verhalen lezen in de OBA in Slotermeer. De werken zullen te bewonderen zijn tot en met 26 juni 2015.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een exemplaar, dan zul je toch echt flink moeten onderhandelen met de kunstenaar! 😉

Tekst: Stefania Maginzali, Beeld: Thijs Paanakker