Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Kinderen knutselen voor 'Superhelden'

Kinderen knutselen voor 'Superhelden'

De afgelopen maanden werkten een groep kinderen van de Corantijnschool en een groep kinderen van de Weekendacademie samen met ZID-theater aan een voorstelling rondom het thema ‘lezen=doen.’ Ook de creaclub van VoorUit in de Dobbekamer was hierbij betrokken en zat niet stil. In 5 gastlessen van stagiaire Ashanti van het ZID-theater maakten zij twee attributen voor de voorstelling: een grote steen en een paddenstoel, beiden van papier maché.

Helemaal onder de lijm en de verf en met rode wangen van het harde werken, verlieten de kinderen en begeleiders elke week de Dobbekamer. Het was wel even wennen dat de knutselwerken niet mee naar huis genomen mochten worden, maar de kinderen zagen langzaam maar zeker in dat ze zo hard werkten voor een goed doel: een leuke theatervoorstelling.

slomeoost-3

Als beloning voor deze creatieve inspanningen mochten de kinderen en de begeleiders gaan kijken naar de voorstelling ‘Superhelden’.

Maandag 6 april was het dan zo ver; de creaclub maakte het wereldreisje van Slotermeer naar de OBA in het centrum en nam plaats op zachte theaterstoelen. Op het podium deden de kinderen van de Corantijnschool en de Weekendacademie al toneelspelend hun best.

Hierbij gebruikten ze de door ons gemaakte attributen. ‘Ooh, meester! Juf! Dat hebben wij gemaakt! Dat is onze steen! En onze paddenstoel!’ riepen de kinderen, toen ze de papier maché voorwerpen voorbij zagen komen op het toneel. Het was fantastisch om te zien.

Een geslaagde samenwerking dus, tussen het ZID-theater uit Bos en Lommer en VoorUit uit Slotermeer. Zo zie je maar weer: een goede (creatieve) buur is beter dan een verre vriend!

Tekst: Charlotte Lehmann