Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Landelijke Opschoondag Bos en Lommer

Landelijke Opschoondag Bos en Lommer

Op 23 maart was het in Laan van Spartaan en de Robert Scottbuurt weer tijd voor de Landelijke Opschoondag. Zodoende stond het hele team om elf uur ’s ochtends al in de ene wijk om het springkussen op te zetten: toen ook de partytent omhoog gehesen was, verplaatste het halve team zich naar wijk nummer twee. Een wijk als Bos en Lommer draaien heeft zo zijn charmes, en het feit dat er dubbel zoveel locaties zijn om een evenement te organiseren is daar een van.

Terwijl in Laan van Spartaan de eerste kinderen zich op het springkussen stortten, werden ook de marktkraampjes en het springkussen opgezet in de Robert Scottbuurt. Terwijl hier na een half uur de goochelaar aan de slag ging met een prachtige goochelshow omtrent afval, werd de aanloop in Laan van Spartaan groter en begonnen de eerste gezinnen zich te verzamelen om afval te prikken. Alles werd van de straat gehaald, of het nu takjes waren, sigarettenpeuken en zelfs een hele tv: immers, op zaterdag is het nog niet de dag voor het grofvuil. En dus werd deze keurig ingeleverd!

Ook in de Robert Scottbuurt hadden de kinderen en volwassenen zich intussen gestort op het verzamelen van afval. Gekleed in de kenmerkende gele hesjes van Nederland Schoon en gewapend met prikstokken en vuilniszakken zijn ze ook daar de straat op gegaan om het plein vrij te maken van afval.

Gezamenlijk hebben de bewoners van Bos en Lommer ongeveer dertig vuilniszakken opgehaald en daarmee het straatbeeld een heel stuk schoner gemaakt. Nog even de laatste keren springen op het springkussen – en goed, daarna nog éven naar de Robert Scottbuurt, waar het springkussen nog een half uurtje langer rechtop stond – en toen was het voor iedereen tijd om in te pakken, de vuilniszakken op te ruimen en op donderdag netjes de televisie bij het grofvuil te parkeren. Wij zijn heel trots en ontzettend blij met het resultaat van al deze actieve buurtbewoners!

VoorUitwijk Bos en Lommer