Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Molenwijk

Over Molenwijk

In verband met de zomervakantie liggen de meeste van onze activiteiten stil. Vanaf september zijn we weer in de wijk actief. We wensen je een goede vakantieperiode en hopen je snel weer te zien.

Onze wekelijkse activiteiten

MAANDAG

MAANDAG

MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Molenwijkkamer

Molenaarsweg 5, Amsterdam

Diereneiland

Molenwijk 11, Amsterdam

OBA Molenwijk

Molenwijk 21, Amsterdam

Johan Cruijff Veld

Johan Cruijff veld, Molenwijk, Amsterdam

Winkelcentrum Molenwijk

Molenwijk Amsterdam

Werkplaats Molenwijk

Molenaarsweg 3 Amsterdam

Contactgegevens van de Molenwijk

Neem contact op met onze wijk

Tel.
Socials

Onze wekelijkse activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten? Lees dan de onderstaande uitleg om een idee te krijgen, of kom langs!

Huiswerkbegeleiding

Vanwege het Corona-virus kunnen we niet langer fysieke huiswerkbegeleiding aanbieden, daarom gaan we dat nu online doen op de dinsdag en donderdag van 14:30 tot 15:30 via Google Hangouts. Voeg ons toe: molenwijk@vooruitproject.nl!

Wekelijks recept

Normaal geven we de kookclub aan kids. Dit kan vanwege het Coronavirus natuurlijk niet doorgaan, maar om de kookkunsten van de kids en ouders te blijven prikkelen sturen we nu wekelijks een lekker en uniek receptje om de quarantaine iets aangenamer te maken.

Gesprek

Tijdens deze activiteit kunnen bewoners van de Molenwijk terecht bij de VoorUiters voor hulp bij verschillende soorten vragen! Of het nou gaat om het doen van administratie, met computers of het vertalen van documenten, wij staan u te hulp! Ook kunt u bij ons terecht voor het doorsturen naar mogelijke hulpinstanties met meer kennis.

Afvalprikken met DOCK

Samen met DOCK Amsterdam noord gaan wij elke donderdagmiddag in de Molenwijk op pad met de kinderen om afval te prikken. De kinderen leren het belang van een schone wijk en verdienen daarbij ook nog eens een zakcentje!

Huttenbouwen en timmeren

Figuurzagen, timmeren of gewoon lekker knutselen het kan allemaal bij de timmerclub. Onder begeleiding van ons en timmerman Louis mogen de kinderen aan de slag met hout om iets te maken wat ze zelf leuk vinden. 

Ouderenochtend

Tijdens de ouderenochtend in de Openbare biobliotheek van amsterdam in de Molenwijk is er altijd wat te doen. De ene keer een lezing over natuur, de andere keer spelletjes spelen of zelfs dansen met het Danspaleis!

Samen eten

op de vrijdagavond wordt er meestal om de week gekookt voor de mensen in de wijk. Op 1, 8, 15 en 29 november, en op 6 en 13 december. Één van ons bedenkt een recept en die maken we klaar. Tijdens deze avond heerst vaak een sfeer die doet denken aan een avondmaal met een hele grote familie, zelf schuiven we natuurlijk ook aan!


Reserveren kan door een mail te sturen naar Molenwijk@vooruitproject.nl

Klik en Tik

Onze nieuwste activiteit! Wij helpen jong en oud bij het omgaan met computers! Geen ervaring met internet? daar helpen we ook graag bij!

Het Xperiment

Een activiteit waarbij de kinderen de baas zijn! De kinderen bepalen de inhoud. Hierbij krijgen ze maar één opdracht: Zet je eigen fantasiewereld in elkaar, helemaal op je eigen manier. Denk aan monsters, forten en superhelden. Met de kinderen wordt besloten hoe de presentatie hiervan aan het einde van de periode plaatsvindt. Op dit moment is door de kinderen besloten dit in de vorm van een filmpje te doen!

Kletskar

Op de woensdagmiddag staan we in winkelcentrum Molenwijk om al gezellig een praatje te maken met winkelende buurtbewoners en om informatie over de wijk door te geven. Zien we u ook op woensdagmiddag?