Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Molenwijk

Over Molenwijk

“Toen ik begon als wijkcoördinator in de Molenwijk was dit erg spannend. Samen met dit team is het mij gelukt om binnen één jaar het gevoel van veiligheid te verhogen. Voor het aankomende jaar proberen wij te zorgen dat de wijk er schoner uit ziet en daadwerkelijk schoner is. Sluit je ook eens aan bij een van onze wekelijkse activiteiten?”

– Yvonne van Langen, Wijkcoördinator

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder ons rooster voor deze periode. Sluit gezellig aan bij een van onze activiteiten! Helaas gaan onze activiteiten in de Molenwijkkamer door een verbouwing tijdelijk niet door! Voor meer informatie over de activiteiten klik hier.

MAANDAG

Ontmoet en Dans
19:00 – 21:00
Molenwijkkamer
Voor vrouwen
Kosten €0,50

DINSDAG

Vragenuurtje
14:00 – 15:00
OBA Molenwijk 

DINSDAG

Het Xperiment
14:30 – 16:00
Diereneiland Molenwijk
Vanaf 7 jaar

DINSDAG

Huiswerkbegeleiding
15:00 – 16:00
OBA Molenwijk
Voor basisscholieren

WOENSDAG

Klik en Tik
10:00 – 12:00
OBA Molenwijk

WOENSDAG

Kookclub Kids
14:30 – 16:00 
Molenwijkkamer

WOENSDAG

Afvalprikken met DOCK
16:00 – 17:00 
Cruyff Court Molenwijk 
Verdien €2,50!

DONDERDAG

Stuurgroep Molenwijk
18:20 – 20:00
Om de week
OBA Molenwijk

VRIJDAG

Ouderenochtend
10:00 – 12:00
OBA Molenwijk
Ouderen

VRIJDAG

Huttenbouwen en timmeren
14:30 – 16:30
Diereneiland Molenwijk 
Vanaf 7 jaar

VRIJDAG

Sameneten
18:00 – 20:00
Om de week
Reserveren vereist
Molenwijkkamer
Kosten €4,00

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Molenwijkkamer

Molenaarsweg 5, Amsterdam

Diereneiland

Molenwijk 11, Amsterdam

OBA Molenwijk

Molenwijk 21, Amsterdam

Johan Cruijff Veld

Johan Cruijff veld, Molenwijk, Amsterdam

Winkelcentrum Molenwijk

Molenwijk Amsterdam

Contactgegevens van de Molenwijk

Neem contact op met onze wijk

Tel.

06-83716113

Socials

Onze wekelijkse activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten? Lees dan de onderstaande uitleg om een idee te krijgen, of kom langs!

Huiswerkbegeleiding

Op de maandagmiddag wordt in de OBA Molenwijk aan basisschoolleerlingen bijles gegeven. De leerlingen kunnen bij ons terecht voor alle opgaven waar ze moeite mee hebben, Van rekenen tot taal!

Kookclub

Bij de Kookclub in de Molenwijkkamer koken de kinderen zelf. Tijdens de middag worden  lekkernijen klaargemaakt zoals pizza, salades, pasta’s en verschillende dingen uit de oven! De gerechten worden van te voren bedacht door de VoorUiters en de kinderen mogen dan onder begeleiding het gerecht klaarmaken en vervolgens opeten.

Ontmoet en Dans

Tijdens deze activiteit wordt er gedanst op muziek uit verschillende culturen. De vrouwen die hier op af komen bepalen zelf waar op gedanst wordt. Daarnaast zijn er ook altijd een aantal die aanschuiven voor de gezelligheid en niet hoeven te dansen.

Vragenuurtje

Tijdens deze activiteit kunnen bewoners van de Molenwijk terecht bij de VoorUiters voor hulp bij verschillende soorten vragen! Of het nou gaat om het doen van administratie, met computers of het vertalen van documenten, wij staan u te hulp! Ook kunt u bij ons terecht voor het doorsturen naar mogelijke hulpinstanties met meer kennis.

Afvalprikken met DOCK

Samen met DOCK Amsterdam noord gaan wij elke donderdagmiddag in de Molenwijk op pad met de kinderen om afval te prikken. De kinderen leren het belang van een schone wijk en verdienen daarbij ook nog eens een zakcentje!

Huttenbouwen en timmeren

Figuurzagen, timmeren of gewoon lekker knutselen het kan allemaal bij de timmerclub. Onder begeleiding van ons en timmerman Louis mogen de kinderen aan de slag met hout om iets te maken wat ze zelf leuk vinden. 

Ouderenochtend

Tijdens de ouderenochtend in de Openbare biobliotheek van amsterdam in de Molenwijk is er altijd wat te doen. De ene keer een lezing over natuur, de andere keer spelletjes spelen of zelfs dansen met het Danspaleis!

Samen eten

op de vrijdagavond wordt er om de week gekookt voor de mensen in de wijk. Één van ons bedenkt een recept en die maken we klaar. Tijdens deze avond heerst vaak een sfeer die doet denken aan een avondmaal met een hele grote familie, zelf schuiven we natuurlijk ook aan!

Klik en Tik

Onze nieuwste activiteit! Wij helpen jong en oud bij het omgaan met computers! Geen ervaring met internet? daar helpen we ook graag bij!