Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Molenwijk

Over Molenwijk

Samen met vijf andere enthousiaste VoorUiters zet ik me in om wekelijks leuke, leerzame en creatieve activiteiten te organiseren in de groene Molenwijk. Ons doel is om de Molenwijk nog een extra duwtje in de goede richting te geven. Dit doen we samenwerking met diverse instanties en actieve buurtbewoners. Hierin vinden we de mening van de bewoners uit de Molenwijk erg belangrijk en proberen we daarom tijdens de activiteiten ook een luisterend oor te bieden. Ik hoop jullie graag te zien bij onze activiteiten, tot snel!

– Tola Agbaje, Wijkcoördinator

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder ons rooster voor deze periode. Sluit gezellig aan bij een van onze activiteiten! Helaas gaan onze activiteiten in de Molenwijkkamer door een verbouwing tijdelijk niet door! Voor meer informatie over de activiteiten klik hier.

MAANDAG

Huiswerkbegeleiding
14:30 – 15:30
OBA Molenwijk 

MAANDAG

Kookclub Kids
16:00 – 17:30
Molenwijkkamer 
Van 7 tot 12 jaar

MAANDAG

Beweeg! 
19:00 – 21:00
Werkplaats Molenwijk
Voor dames

DINSDAG

Vragenuurtje
16:00 – 17:00
OBA Molenwijk

DINSDAG

Kletskar
15:00 – 16:00 
Winkelcentrum Molenwijk

WOENSDAG

Afvalprikken met DOCK
16:00 – 17:00
Buzz Cruyff Court

DONDERDAG

Buurtvereniging Molenwijk
Vergadering
Oneven weken 18:20 – 20:00
OBA Molenwijk

DONDERDAG

Klik en Tik
10:00 – 12:00
OBA Molenwijk

VRIJDAG

Samen eten
6, 13, 20 & 27 maart
17:30 – 19:30
Reserveren vereist
Molenwijkkamer 

VRIJDAG

Ouderenochtend
10:00 – 12:00
OBA Molenwijk 

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Molenwijkkamer

Molenaarsweg 5, Amsterdam

Diereneiland

Molenwijk 11, Amsterdam

OBA Molenwijk

Molenwijk 21, Amsterdam

Johan Cruijff Veld

Johan Cruijff veld, Molenwijk, Amsterdam

Winkelcentrum Molenwijk

Molenwijk Amsterdam

Werkplaats Molenwijk

Molenaarsweg 3 Amsterdam

Contactgegevens van de Molenwijk

Neem contact op met onze wijk

Tel.
Socials

Onze wekelijkse activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten? Lees dan de onderstaande uitleg om een idee te krijgen, of kom langs!

Huiswerkbegeleiding

Op de maandagmiddag wordt in de OBA Molenwijk aan basisschoolleerlingen bijles gegeven. De leerlingen kunnen bij ons terecht voor alle opgaven waar ze moeite mee hebben, Van rekenen tot taal!

Kookclub

Bij de Kookclub in de Molenwijkkamer koken de kinderen zelf. Tijdens de middag worden  lekkernijen klaargemaakt zoals pizza, salades, pasta’s en verschillende dingen uit de oven! De gerechten worden van te voren bedacht door de VoorUiters en de kinderen mogen dan onder begeleiding het gerecht klaarmaken en vervolgens opeten.

Vragenuurtje

Tijdens deze activiteit kunnen bewoners van de Molenwijk terecht bij de VoorUiters voor hulp bij verschillende soorten vragen! Of het nou gaat om het doen van administratie, met computers of het vertalen van documenten, wij staan u te hulp! Ook kunt u bij ons terecht voor het doorsturen naar mogelijke hulpinstanties met meer kennis.

Afvalprikken met DOCK

Samen met DOCK Amsterdam noord gaan wij elke donderdagmiddag in de Molenwijk op pad met de kinderen om afval te prikken. De kinderen leren het belang van een schone wijk en verdienen daarbij ook nog eens een zakcentje!

Huttenbouwen en timmeren

Figuurzagen, timmeren of gewoon lekker knutselen het kan allemaal bij de timmerclub. Onder begeleiding van ons en timmerman Louis mogen de kinderen aan de slag met hout om iets te maken wat ze zelf leuk vinden. 

Ouderenochtend

Tijdens de ouderenochtend in de Openbare biobliotheek van amsterdam in de Molenwijk is er altijd wat te doen. De ene keer een lezing over natuur, de andere keer spelletjes spelen of zelfs dansen met het Danspaleis!

Samen eten

op de vrijdagavond wordt er meestal om de week gekookt voor de mensen in de wijk. Op 1, 8, 15 en 29 november, en op 6 en 13 december. Één van ons bedenkt een recept en die maken we klaar. Tijdens deze avond heerst vaak een sfeer die doet denken aan een avondmaal met een hele grote familie, zelf schuiven we natuurlijk ook aan!


Reserveren kan door een mail te sturen naar Molenwijk@vooruitproject.nl

Klik en Tik

Onze nieuwste activiteit! Wij helpen jong en oud bij het omgaan met computers! Geen ervaring met internet? daar helpen we ook graag bij!

Het Xperiment

Een activiteit waarbij de kinderen de baas zijn! De kinderen bepalen de inhoud. Hierbij krijgen ze maar één opdracht: Zet je eigen fantasiewereld in elkaar, helemaal op je eigen manier. Denk aan monsters, forten en superhelden. Met de kinderen wordt besloten hoe de presentatie hiervan aan het einde van de periode plaatsvindt. Op dit moment is door de kinderen besloten dit in de vorm van een filmpje te doen!

Kletskar

Op de woensdagmiddag staan we in winkelcentrum Molenwijk om al gezellig een praatje te maken met winkelende buurtbewoners en om informatie over de wijk door te geven. Zien we u ook op woensdagmiddag?