Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Nieuwjaarsdiner in Osdorp

Nieuwjaarsdiner in Osdorp

Wanneer je op 6 januari een feestelijk diner organiseert, kun je dit geen kerstdiner meer noemen. En omdat driekoningendiner niet zo lekker van de tong rolt kreeg het de naam nieuwjaarsdiner. Gezellig samen eten om het nieuwe jaar in te luiden.

Maar voordat iedereen kon eten, moest er gekookt worden. Gewapend met vier tassen boodschappen en een ambitieuze lijst recepten gingen Joshua, ik en ons legertje kinderen aan de slag in de keuken. We hadden twee uur voordat de andere gasten kwamen. Dus we moesten ons aan een strak tijdschema houden om alles op tijd af te krijgen.

Als echte chefs stuurden Joshua en ik de kinderen aan. “Zijn de courgette pizza’s al klaar? Ze moeten nog in de oven!” ”Niet met z’n drieën in de soep roeren, ga helpen met de zalmrolletjes!”. Maar ook de kinderen wilden graag een mooi en lekker buffet neerzetten. Ze waren zo gefocust dat ze helemaal vergaten te klieren. Ze hadden er gewoon geen tijd voor.

Natuurlijk wil ik alle eer opstrijken en zeggen dat door mij alles zo soepel verliep. Maar dan zou ik staan liegen, wij kregen namelijk hulp. Voor deze hulp wil ik graag de vrijwilligsters bedanken die zo vrolijk en onvermoeid meededen in de keuken. De twee vrouwen, moeder en dochter, hadden zelfs speciale kipkruiden uit Marokko meegenomen. Kip stond op het menu en de kruiden kwamen goed van pas. Om 5 uur was alles klaar behalve één gerecht. De appelflappen zaten nog in de oven. Maar er was geen paniek, het was immers toch het toetje.

Tekst: Pablo Hoes
Beeld: Ingeborg van der Stuijt