Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Osdorp de Punt

Over Osdorp de Punt

“We hebben dit jaar al vele activiteiten gedaan. De kookclub, meidenclub, de buitenactiviteit en voetbalclub. Er gaan nog veel meer leuke activiteiten komen, dus kom je ook eens langs?”

– juf Britt, juf Noor, juf Laura, meester Luc, juf Ingeborg en juf Demi

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder ons rooster van 1 april t/m 24 mei. Sluit gezellig aan bij een van onze activiteiten! Voor meer informatie over de activiteiten klik hier.

MAANDAG

Conversatieles
Vrouwen
8:45-10:00
HvdW de Aker

MAANDAG

Rond de Wereld
Kinderen 8+ 
16:00-18:00
HvdW de Aker

DINSDAG

Creaclub
Kinderen 8+
16:00-18:00
HvdW de Aker

WOENSDAG

Inburgeringshulp
Volwassenen
12:30-14:00
Daadkr8

WOENSDAG

Dialoogtafels
Volwassenen
13:00-14:30
Daadkr8

WOENSDAG

Kookclub
KInderen 8+
15:00-17:00
HvdW de Aker

DONDERDAG

Huiswerk-begeleiding
Leeringen de Punt
14:30-15:30
OBS de Punt

DONDERDAG

Bijles
Kinderen 8+
16:00-18:00
HvdW de Aker

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Huis van de Wijk de Aker (HvdW de Aker)

Noorderakerweg 2, Amsterdam

Daadkr8

President Allendelaan 719, Amsterdam

Contactgegevens van Osdorp de Punt

Neem contact op met onze wijk

Tel.

06-30922689

Socials

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder worden de activiteiten toegelicht die in ons activiteitenrooster staan.

Conversatieles

Elke maandag zitten wij klaar om met vrouwen gezellig Nederlands te praten. De lessen zijn gebaseerd op de behoeften van de vrouwen zelf. 

Inburgeringshulp

Bij de inburgeringshulp ondersteunen wij een les van Daadkr8. Bij deze les helpen wij met de voorbereiding op het inburgeringsexamen.

Huiswerkbegeleiding

Op OBS de Punt geven wij elke donderdag huiswerkbegeleiding. Dit is dan ook alleen voor leerlingen van OBS de Punt. De kinderen kunnen met hun vragen komen, maar ook in stilte zelf werken. 

Rond de Wereld

Bij Rond de Wereld is het doel om verschillende culturen in het zonnetje te zetten. Elke week wordt een ander land uitgekozen. Vervolgens wordt er een klein gerecht uit dat land bereidt en geknutseld met dat land als inspiratie. 

Dialoogtafels

De dialoogtafels zijn een initiatief van Daadkr8. Hierbij kunnen mannen en vrouwen binnenlopen om hun Nederlands te oefenen. Dit oefenen gaat in de vorm van gezellige gesprekken.

Bijles

Deze huiswerkbegeleiding vindt plaats in het Huis van de Wijk de Aker. Deze bijles is toegangelijk voor iedereen die hulp bij zijn of haar huiswerk wil. Je mag binnenkomen wanneer je wilt en weer weg als je huiswerk af is. Het is een soort inloopuurtje. Wij geven zelf geen huiswerk, dus dat moet je zelf meenemen! 

Creaclub

Bij de Creaclub wordt er elke week weer iets nieuws gemaakt. Soms is dit een schilderij, dan weer een beeldje. De creativiteit loopt hier de vrije loop. 

Kookclub

Elke woensdag staan wij in de keuken de lekkerste (gezonde!) gerechten te bereiden samen met kinderen. Zo leren de kinderen hoe het is om een gerecht van supermarkt tot bord te bereiden.