Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Het Osdorp Schoonfeest in de Punt

Het Osdorp Schoonfeest in de Punt

Na vele weken wachten en smachten is het legendarische springkussen weer teruggekeerd naar Osdorp de Punt. Maar dit gebeurde natuurlijk niet zomaar. De kinderen hebben eerst door de wijk heen afval moeten verzamelen. Het was immers een schoonfeest! Met een groep van wel meer dan 30 kinderen, gewapend met vuilniszakken en een heleboel afvalgrijpers, zijn we op avontuur gegaan door de wijk. Een blikje hier, een papiertje daar, niets kon ontsnappen aan de kinderen.

Tussendoor hebben we nog een paar leuke quizvragen gedaan. Wisten jullie dat het meer dan 50 jaar kost voordat een frisdrankblikje is verteerd? Stel, de kinderen doen over 50 jaar de speurtocht met hun kleinkinderen, dan zou hetzelfde blikje er nog steeds kunnen liggen! Dit maakte veel indruk op de kinderen.

Toen we terugkwamen bij het buurthuis lagen er voor ons niet alleen veel gezonde snacks klaar, maar konden de kinderen ook geschminkt worden of henna op hun handen laten zetten. En natuurlijk was het springkussen zich ook al aan het opblazen.

Uiteindelijk hadden we dus een prachtige middag met een heleboel versierde gezichten en handen en veel kinderen die op hun sokken door de buurt renden, omdat ze zo weer in het springkussen mochten.

Tekst: Willemijn Born