Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Osdorp bezoekt Tweede Kamer

Osdorp bezoekt Tweede Kamer

Afgelopen dinsdag reisden we af naar Den Haag, de stad waar het allemaal gebeurt! De delegatie bestond uit mannen van mannencentrum Daadkr8, actieve buurtbewoners uit Osdorp, VoorUiter Joran en bewonersondersteuner Youssef Yaghdi van Impuls en Huis van de Wijk de Aker.

Na een comfortabele heenreis kwamen we aan in Den Haag. Eenmaal bij het bezoekerscentrum werden we hartelijk ontvangen door onze rondleider, waarna we meteen richting het Binnenhof vertrokken. Na een korte film over de geschiedenis van het Binnenhof klommen we hoog op in de toren, waarna we terecht kwamen op het balkon van de Ridderzaal. Wat een prachtige zaal!

En toen was het zo ver, de ronkende motor van onze democratie, de Tweede Kamer. Maar niet voordat we een beveiliging door moesten waar ze bij Schiphol jaloers op zijn. Riem af, schoenen uit, alles door de scanner, hilarisch! Maar het was het waard. Helaas was er geen vergadering, maar de rondleider had genoeg boeiends te vertellen om naar te luisteren. Toch leuk om eens in het echt te zien!

We verlieten de Tweede Kamer en besloten even in de zon te gaan zitten voor de lunch. Met nieuwe energie begaven we ons vervolgens per tram naar het Vadercentrum. Hier werden we rondgeleid door vrijwilligers van het Vadercentrum en kregen we een aardige indruk van wat er allemaal gedaan wordt vóór en dóór de mannen uit de buurt. Een weggeefwinkel, een werkplaats, een naaiatelier, taallessen, computerlessen en een gezellige woonkamer waar druk gedamd en geschaakt werd. Kortom, we waren onder de indruk!

Na een geslaagde dag was het einde dan toch echt in zicht: op naar Amsterdam. Het was een leerzame en gezellige dag. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

Tekst en Beeld: Joran de Haan