Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Ouders studenten bezoeken Slotervaart

Ouders studenten bezoeken Slotervaart

Zondag 29 maart was er een gezellige drukte in het buurthuis van Slotervaart. Niet alleen de 12 studenten hadden zich daar verzameld, maar ook al hun ouders. Het was een dag vol ontmoeten, vergelijken en vooral veel lachen.

De ouderdag begon met een rondleiding door verschillende huizen van de studenten, wat de ouders een heel avontuur vonden. De huizen werden met elkaar vergeleken en er werden veel foto’s gemaakt. Foto’s van een tekst of tekening op de muur en vooral van de creatief ingebouwde badkuip op kratjes.

Toen iedereen zich na de rondleiding in het buurthuis verzamelden was het even spannend of het allemaal wel zou passen. We waren namelijk in totaal met maar liefst 33 mensen! Maar iedereen vond een plekje en gedurende de dag vond er een soort stoelendans plaats. Iedereen zat naast iedereen, verhalen werden uitgewisseld, liederen gezongen en vanuit alle hoeken klonk uitbundig gelach.

Het programma van de middag begon met algemene informatie over VoorUit. Wijkcoördinator Anna gaf een presentatie met behaalde resultaten, waarna iedere student iets over zichzelf en een van zijn/haar activiteiten vertelde. De ouders kregen zo een goed beeld van onze bezigheden en ons team.

Ook was er voorafgaand aan de ouderdag aan de ouders gevraagd of ze een anekdote, een kinderfoto (0-4 jaar) van hun kind en een foto van hun eigen wilde jaren (rond de 20) in wilden sturen. De studenten wisten hier niks vanaf en het hoogtepunt van de dag was een quiz met als doel om de goede namen bij de goede foto’s te vinden.  De foto’s zorgde voor veel verwarring, wie lijkt op wie, en veel ‘ooh’ en ‘ahh’ bij de kinderfoto’s. De anekdotes zorgden voor non stop gelach, vooral wanneer de student zijn of haar eigen kwajongensstreken niet meer kon herinneren.

De dag werd afgesloten met veel en lekker eten. Iedereen kon nog een praatje maken of gênante verhalen achterhalen. Ouders kregen hier nog de kans om te vertellen hoe trots ze op ons waren en hoe erg ze wel niet onder de indruk waren van het werk dat wij met zijn allen verrichten bij VoorUit.

Al met al was het een erg geslaagde en positieve dag! Het bijzondere was vooral dat overal waar je keek je lachende gezichten zag. Lachende gezichten en trotse ouders.

Tekst: Nanda Mulder/Beeld: Vincent Sparreboom