20u per week per direct tot 31 augustus 2025
VoorUit werkt aan de verbinding tussen buurten/buren en studenten en kennisinstellingen. Doel van de verbinding is groei:
- We werken aan de groei van levenservaring, nieuwe kennis en vaardigheden van onze buren. Met beoogd resultaat een meer inclusieve en sociale buurt.
- We werken aan de groei van levenservaring, nieuwe vaardigheden en kennis van onze studenten. Met als beoogd resultaat toekomstige professionals en leiders met een bredere blik.
- En we werken aan de groei van kennis door het verbinden van (transdisciplinair) onderzoek en onderwijs aan de opgaven in de buurt. De beoogde resultaten zijn kennis en methodieken die aansluiten op wat de buurt nodig heeft.
VoorUit werkt op meerdere manieren aan deze opgaven. Onder meer door het inzetten van Maatschappelijke Diensttijd en via thematische samenwerking met de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.
Maatschappelijke diensttijd
In het kader van Maatschappelijke Diensttijd worden de VoorUit studenten individueel begeleid door de projectleiding en coördinatoren. Daarnaast organiseren we thema-avonden en trainingen voor de VoorUit studenten. Op deze avonden krijgen de studenten in het kader van hun maatschappelijke ontwikkeling kennis of trainingen aangereikt. Binnen de huidige kaders zouden we ook graag de mogelijkheid van een andere inzet van MDT voor de studenten onderzoeken.
Aanvullend begeleiden we vanuit VoorUit groepen studenten die vanuit hun opleiding aan de VU of de HvA aan de slag gaan in een van de VoorUit buurten. Doel is het verrijken van de kennis en ervaring van deze studenten door het contact met de buurt. Voor de buurt levert dit – naast natuurlijke leuke ontmoetingen – interventies of adviezen op maat op.
Samenwerking met de VU en de HvA
VoorUit werkt samen met de VU en de HvA in het kader van Community Service Learning en de Buurtcampus. We werken samen rondom de thema’s Eenzaamheid, Duurzaamheid en Inclusieve buurten. VoorUit brengt voor de kennisinstellingen ervaringskennis en onderzoeksvragen uit de buurt en de mogelijkheid tot toetsing in de buurt. Ook geeft VoorUit toegang tot netwerken en onderzoekers. Deze onderzoekers zijn niet alleen onze eigen studenten. Dit zijn ook buurtbewoners en buurtprofessionals die we kunnen begeleiden en verbinden.
Werkzaamheden projectleider
We zoeken een projectleider die de taal van de onderzoekers, de studenten en die van de buurt spreekt. Die snapt wat de essentie is van maatschappelijke diensttijd. En die in staat is om de toegevoegde waarde van VoorUit voor de VU en de HvA te realiseren.
In het kader van Maatschappelijke Diensttijd ben je verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van de VoorUiters en de deelnemers aan MDT. Je bewaakt de kwaliteit en zorgt ervoor dat er van, voor, met en door de buurt wordt geleerd. Je organiseert samen met je collega’s de thema avonden en opleidingen. Je onderzoekt de mogelijkheid van innovatie van het MDT aanbod en brengt dit in praktijk als het kansrijk is.
Onderdeel van het werk is ook de MDT administratie. Om de inzet van de deelnemers te kunnen verantwoorden is het belangrijk dat er een goede urenregistratie is die wordt bijgehouden; dat producten van de deelnemers worden gearchiveerd en geadministreerd; en te bewaken dat de MDT deelnemers alle vereiste stappen voor MDT, zoals het tijdig invullen van enquêtes, doorlopen.
In de samenwerking met de VU en de HvA ben je de vaste contactpersoon vanuit VoorUit. Je ondersteunt bij het vormgeven van de onderzoeksagenda en het formuleren van vragen. Jouw bijdrage is de inbreng van, voor en door de buurt. Zoveel mogelijk betrek je ook buurtbewoners in het formuleren van vragen. Je organiseert samen met de VU en de HvA bijeenkomsten voor en met bewoners en (in)formele organisatie om vragen op te halen en kennis te delen. Waar mogelijk betrek je ook VoorUit studenten bij deze bijeenkomsten. Het is mogelijk dat op jouw aangeven VoorUit studenten een aantal uur per week vrij wordt gemaakt om actief bij te dragen aan de kennisallianties.
Tenslotte ben je – samen met de VU en de HvA – verantwoordelijk voor de evaluatie van de opbrengsten van de kennisallianties. Ook hier zorg je ervoor dat het perspectief van de bewoners mee wordt genomen.
Wat vragen wij?
Je hebt de volgende vaardigheden
Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
Verbindend
Coaching van studenten en bewoners
Opstarten en onderhouden netwerk
Omgaan met diverse stakeholders
Je bent goed in plannen, organiseren en administreren.
Het zien van ontwikkelvraagstukken in buurten en die vertalen in onderzoeksvragen.
Je beschikt over de volgende competenties
Flexibel
Resultaatgericht
Creatief en ondernemend
Precies
Stressbestendig
Nieuwsgierig
Ervaring binnen VoorUit of met een vergelijkbaar concept geldt als een pré
Wat bieden wij?
Een kleine en wendbare organisatie. We hebben flexibele werktijden en werkplekken. Je werkt in Amsterdam. Je werkt samen met een ondernemend team met een brede diversiteit aan stakeholders.
Wij bieden een salaris bij een fulltime dienstverband van bruto € 2.750 per maand exclusief IKB. Daarnaast ontvang je €50 euro onkostenvergoeding per maand. VoorUit kent geen eigen pensioenregeling.
De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar. Mogelijke verlenging is – naast uiteraard goed functioneren – afhankelijk van het verlengen van bestaande contracten met opdrachtgevers en/of het genereren van nieuwe inkomsten voor deze activiteiten van Vooruit.
Interesse?
Stuur een schriftelijke motivatie en een kort CV naar jorijn@vooruitproject.nl
Voor meer informatie kan je contact opnemen met de directeur Jorijn Scholten, jorijn@vooruitproject.nl / 06 20971179, of projectleider Tanja Warning, tanja@vooruitproject.nl / 06 22255677.
De stichting in het kort
VoorUit is een project van Stichting Studenten voor Samenleving. Deze stichting wil een brug slaan tussen studenten en wijkbewoners in Amsterdam. Bij VoorUit krijgen studenten tijdelijke huisvesting in ruil voor 10u community service per week voor de buurt waarin ze wonen. Deze woningen worden beschikbaar gesteld door woningbouwcorporaties. De studenten worden uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die goed van pas komen tijdens hun studie en later op de arbeidsmarkt. De woningen die beschikbaar worden gesteld, liggen in kwetsbare buurten. De buurt en buurtbewoners hebben baat bij de inzet van de VoorUit-studenten, terwijl de VoorUit studenten leren van hun buren.