Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Rapporteren: niet het leukste, wel belangrijk

Rapporteren: niet het leukste, wel belangrijk

Elke week schrijft elke student een weekrapport. Voor veel VoorUiters is dit niet het leukste onderdeel van het werk, maar het is wel heel belangrijk. Door de weekrapporten krijgen de wijkcoördinatoren en projectleiding inzicht in hoe de activiteiten verlopen, hoeveel bewoners er deelnemen en waar er begeleiding nodig is.

Sinds begin maart maken we gebruik van een nieuw systeem. Samen met GO Scripting hebben we een ontwerp op maat gemaakt. In het weekrapport wordt er aan de hand van drie vragen gereflecteerd op het eigen handelen en de samenwerking met collega’s. Daarnaast omschrijven VoorUiters waaraan ze hun tijd bij het contactgezin en hun specialisatie besteden.

Wijkcoördinatoren kunnen direct feedback geven op de verslagen van studenten. De studenten ontvangen een mailtje wanneer er feedback is gegeven.

Het nieuwe systeem biedt daarnaast de mogelijkheid om de urenregistratie van studenten en wijkcoördinatoren bij te houden. Daarnaast houden studenten wekelijks bij hoeveel deelnemers er bij de activiteiten aanwezig zijn. We krijgen zo meer informatie over de doelgroepen die we bereiken met onze activiteiten.

Kortom, we hebben er een nieuw instrument bij om ons werk nog beter te doen en onze resultaten inzichtelijk te maken.

Tekst: Aldert de Boer