Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

ROC-studenten ondersteunen VoorUit

ROC-studenten ondersteunen VoorUit

In Laan van Spartaan hebben ROC-studenten van de opleiding Pedagogisch Medewerker in het kader van het project ‘Leer de ander kennen’ activiteiten uitgevoerd. Het doel van de samenwerking is dat de studenten zich meer betrokken voelen bij hun eigen omgeving. Het ROC van Amsterdam en VoorUit in Laan van Spartaan liggen op een steenworp afstand van elkaar. De studenten konden door dit project kennis maken met de jongste bewoners van de buurt waar zij studeren.

In april kwamen de studenten kennismaken met VoorUit door in gesprek te gaan met VoorUiters Eva en Sara over wat zij doen, wat er van hen verwacht wordt en wat de kinderen die in het buurthuis komen leuk vinden om te doen.

De ROC-studenten maakten een plan voor hun activiteiten en kwamen met hun plannen kinderen werven tijdens de pauze en inloop van reguliere activiteiten. De kinderen waren erg enthousiast over hun leuke plannen; van Jelly Painting tot Smoothies maken.

Eind mei was het dan eindelijk zo ver, de twee groepjes  organiseerden activiteiten op woensdag 27 mei. De kinderen zijn met de studenten gaan sporten en hebben echte kunstwerken gemaakt van gelverf. Op maandag 1 juni organiseerden de andere twee groepjes een bingospel en maakten de kinderen met de  studenten gezonde smoothies. De kinderen vonden de activiteiten en de nieuwe juffen en meester leuk.

Een mooie samenwerking tussen de jongste bewoners, het ROC en VoorUit in Laan van Spartaan!