Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Samenwerking Accenture

Samenwerking Accenture

In de maand maart was het goede-doelen maand bij Accenture en één van de projecten die zij kozen was VoorUit. In de Staalmanpleinbuurt gingen ze aan de slag met bewoners, jong én oud. 


Zo zijn ze langs geweest bij onze ‘Wereldreizigers’ club waar 13 enthousiaste kinderen aan de slag gingen met de challenge. Tijdens deze les mochten de kinderen in groepjes hun ideale wijk tekenen en aan elkaar presenteren. Ze kregen verschillende rollen, zoals ”wat zou je doen als..” je burgemeester van de stad bent? Wat zou je willen als je 4 jaar bent? Zo moesten ze samen tot de beste wijk komen. We speelden spelletjes en er was veel ruimte voor vragen en fantasie. Hier zijn veel mooie ideeën uitgekomen, zoals een gigantisch speeltoestel in de vorm van een taart of een kinderboerderij naast de school. Het was een groot succes en werd zowel door de kinderen als de VoorUiters goed ontvangen. 


Bij een tweede sessie mochten volwassen buurtbewoners mee denken. Met een groep van 12, verdeeld over 3 tafels, zijn we aan de slag gegaan met Design-Thinking. Hierbij volgden we stappen om erachter te komen wat er beter kan in de wijk en hoe wij denken dat we dat kunnen oplossen. Door geen rekening te houden met budget of benodigdheden werd het een geslaagd creatief proces. Uiteindelijk kwamen er zelfs ideeën op papier, die VoorUit Staalmanpleinbuurt en andere actoren in de wijk willen oppakken. 
De resultaten van beide sessies komen uiteindelijk op papier en kunnen worden verspreid over partners in Slotervaart-Zuid. 

Laura Marteijn