Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Slotermeer-West

Over Slotermeer-West

“Onze wijk is dit jaar druk bezig met het organiseren van activiteiten in de Buurtslager en de Schakel, twee van onze minder bekende buurthuizen in omgeving Slotermeer-West. Daarnaast organiseren wij ook nogsteeds activiteiten in de Social Garden, dit buurthuis hebben wij kort geleden ook helemaal opgeknapt.”

– Modeste Hopman, Communicator

Onze wekelijkse activiteiten

Hieronder ons rooster voor deze periode. Sluit gezellig aan bij een van onze activiteiten! Voor meer informatie over de activiteiten klik hier.

MAANDAG

Voorleesclub
16:00-17:30
OBA Slotermeer

DINSDAG

Broodbakken
9:00-11:30
de Schakel

DINSDAG

Sport en Spel
16:00-17:30
de Social Garden

DINSDAG

Kookclub
16:00-18:00
de Honingraat

WOENSDAG

Kidsclub (4-8)
16:00-17:30
de Social Garden

DONDERDAG

Koffie-Ochtend 10:00-11:30
de Buurtslager

DONDERDAG

Voetbalclub
10:00-11:30
de Buurtslager

VRIJDAG

Taalles
10:00-11:30
de Social Garden

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Social Garden

Lodewijk van Deysselstraat 61, Amsterdam

Buurtslager

Bernard Loderstraat 45, Amsterdam

Honingraat

Slotermeerlaan 103F, Amsterdam

de Schakel

Paul Scholtenstraat 36a, Amsterdam

Contactgegevens van Slotermeer-West

Neem contact op met onze wijk

Tel.

06-37551178

Socials

Activiteiten

Hieronder worden de activiteiten toegelicht die in ons activiteitenrooster staan.

Kidsclub

Tijdens de kidsclub kunnen kinderen gezellig met twee van onze VoorUiters komen knutselen, spelen en ontdekken. Per week bepalen wij wat een leuke activiteit is. Dit is afhankelijk van het weer (soms gaan we ook buitenspelen), de tijd van het jaar (in verband met feestdagen) en hoeveel kinderen er gemiddeld zijn. 

Broodbakken

VoorUit ondersteund Bakkerij De Eenvoud. Dit is een initiatief om mensen uit de wijk samen te brengen door het uitvoeren van een gezamelijke ambacht, namelijk; broodbakken in een ouderwetse steenoven. Nieuwsgierig? Lees ons artikel over broodbakken. Aanmelden kan bij Peik Suyling via +31 6 224 230 14.

Sport & Spel

Sport en Spel is een activiteit voor jong en oud. Elke dinsdag gaan wij samen met de kinderen leuke spelletjes doen met als doel om samen te bewegen. In de winter verplaatst deze activiteit naar binnen, in de zomer gaan wij uiteraard met zijn allen naar buiten. 

Kookclub

Kinderen houden ervan om met hun ouders mee te kijken in de keuken. Maar wat is er nou leuker dan kijken? Zelf koken natuurlijk! Dit kan bij onze kookclub op dinsdag avond. Kinderen leren hier gezond koken met twee van onze VoorUiters. Aanmelden voor de kookclub kan bij Jiska Koppe via +31 6 23 83 68 93

Voetbalclub

Elk jaar organiseert VoorUit een voetbaltoernooi met alle andere wijken binnen de organisatie. Om een team samen te stellen en voor dit toernooi te trainen hebben wij de voetbalclub opgericht. Zowel jongens als meisjes zijn wekelijks welkom. We verzamelen bij de Social Garden en verplaatsen vervolgens naar het voetbalveld. 

Koffie-ochtend

Koffie-ochtend is een van onze volwassen activiteiten. Het is een koffie ochtend georganiseerd voor buurtbewoners om elkaar te leren kennen en te praten over onderwerpen, zoals; veiligheid, zwerfafval, de veranderingen in de buurt, en nog veel meer. Twee VoorUiters verzorgen elke week de koffie, thee en een lekker vers gebakken hapje.

Taallessen

Wekelijks bieden wij taallessen aan voor mensen uit de buurt. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen les krijgen in de Nederlandse taal. Elke week worden er actuale onderwerpen behandeld en op basis hiervan bespreken wij relevante zinnen en dingen om te zeggen, maar ook gaan wij in op schrijven en lezen. 

Voorleesclub

De voorleesclub is in de OBA van Slotermeer. Hier kunnen kinderen samen met andere kinderen uit de wijk een verhaal lezen met de juffen en meesters. Elke week weer een nieuw verhaal en natuurlijk wordt daar ook uitgebreid over nagepraat. Kom gezellig een kijkje nemen en aarzel niet om aan te schuiven. Misschien mag jij ook wel een stukje voorlezen!