Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Slotermeer-West

VOORUIT

Over Slotermeer-West

Welkom op de pagina van Vooruit Slotermeer-West!
Wij zijn Junior, Timmin, Rosa, Floor, Corrina, Juul, Romy, Meike, Soumaya, en organiseren wekelijks leuke activiteiten voor alle bewoners van Slotermeer-West!

Gelukkig mogen de meeste activiteiten weer fysiek in het buurthuis Social Garden plaatsvinden! Zie het rooster van deze periode hier beneden!
Blijf gezond en hopelijk tot snel, online of offline ;)! 

Lieve groeten van het Team Slotermeer-West 

InstagramFacebook

Onze wekelijkse activiteiten

Hier is ons rooster te zien van periode 1, die loopt tot in de week van 25 oktober.

DINSDAG

Kookclub*
16:00-18:00 
| Honingraat |


Taalles
19:00-20:30
| Social Garden |

WOENSDAG


Sport & Spel  15:30-17:00
| Social Garden |

Kidsclub 
16:00-17:30

| Social Garden |

DONDERDAG

Koffieochtend
10:00-11:30
| Buurtslager |

Huiswerk begeleiding
16:00 – 17:00

| Social Garden |

Activiteiten

Hieronder worden de activiteiten toegelicht die in ons activiteitenrooster staan.

 

Kidsclub

Tijdens de kidsclub kunnen kinderen gezellig met twee van onze VoorUiters komen knutselen, spelen en ontdekken. Per week bepalen wij wat een leuke activiteit is. Dit is afhankelijk van het weer (soms gaan we ook buitenspelen), de tijd van het jaar (in verband met feestdagen) en hoeveel kinderen er gemiddeld zijn.

 

Broodbak

VoorUit ondersteund Bakkerij De Eenvoud. Dit is een initiatief om mensen uit de wijk samen te brengen door het uitvoeren van een gezamelijke ambacht, namelijk broodbakken in een ouderwetse steenoven. Nieuwsgierig? Lees ons artikel over broodbakken. Aanmelden kan bij Peik Suyling via +31 6 224 230 14.

 

Kookclub

Kinderen houden ervan om met hun ouders mee te kijken in de keuken. Maar wat is er nou leuker dan kijken? Zelf koken natuurlijk! Dit kan bij onze kookclub op dinsdag avond. Kinderen leren hier gezond koken met twee van onze VoorUiters. 

 

Koffie-ochtend

Koffie-ochtend is een van onze volwassen activiteiten. Het is een koffie ochtend georganiseerd voor buurtbewoners om elkaar te leren kennen en te praten over onderwerpen, zoals; veiligheid, zwerfafval, de veranderingen in de buurt, en nog veel meer. Twee VoorUiters verzorgen elke week de koffie, thee en een lekker vers gebakken hapje.

 

Taallessen

Wekelijks bieden wij taallessen aan voor mensen uit de buurt. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen les krijgen in de Nederlandse taal. Elke week worden er actuale onderwerpen behandeld en besproken, maar ook gaan wij in op schrijven en lezen.

Let op! Er is een gevorderde taalles en een minder gevorderde. Wij bieden een taalles aan voor minder gevorderden. Gevorderd is op vrijdagochtend en heet Taalles+ (dit wordt niet vanuit VoorUit gegeven…)

Groei Groen

Bij deze activiteit gaan de kinderen lekker de natuur in en leren ze over de weg van ons voedsel. Hoe groeien plantjes eigenlijk? Wat kan er worden gemaakt van oude groenten en fruit? Hoelang blijft afval in de natuur? Er worden uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld Natureluur of plein 40 45 om met zulk soort vragen aan de slag te gaan. De thema’s duurzaamheid en klimaatverandering zijn hierbij erg belangrijk en deze activiteit hoopt dan ook hierover meer bewustzijn bij de kinderen te creëeren!

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties.

 
Social Garden

Lodewijk van Deysselstraat 61, Amsterdam

 
Honingraat

Slotermeerlaan 103F, Amsterdam

 
de Schakel

Paul Scholtenstraat 36a, Amsterdam

 
OBA Slotermeer

Slotermeerlaan 103F, Amsterdam

Contactgegevens van
Slotermeer-West

Neem contact op met onze wijk

Tel.

06-15135893 (Timmin)

Socials
Instagram: vooruitslotermeerwest
Facebook:  vooruitslotermeerwest
Tiktok:       vooruitslotermeerwest