Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Slotermeer-West

Over Slotermeer-West

Met onze partners zetten wij ons tijdens de coronacrisis in voor de wijk. Wil jij zelf iets organiseren? Of heb je een vraag?

Kijk op: www.delodewijk.blogspot.com.

Wil je een overheerlijk vers soepje van de buurtkeuken én versgebakken broodje van Bakkerij de Eenvoud? We bezorgen elke dinsdag en donderdag tussen 12.00-15.00. Laat het ons weten via 06-25575501.

Onze wekelijkse activiteiten

Door de maatregelen rondom het coronavirus ligt ons normale programma stil.
Juist in deze tijd willen wij er voor je zijn. Heb je hulp nodig? Dan denken we met je mee.

We helpen bijvoorbeeld graag met boodschappen, huiswerkbegeleiding of door gewoon even te praten.
Neem gerust contact op.

Hieronder staat het rooster voor de komende periode. Veel van onze activiteiten gaan digitaal door via Zoom. Om deel te nemen aan een activiteit via Zoom, klik hier.

Heb je hulp nodig om Zoom te installeren? Klik hier voor een eenvoudig stappenplan.

MAANDAG

VoorUit TikTokt!
8 t/m 14 jaar
TikTok: vooruitslotermeerwest

MAANDAG

Muziek maken
4 t/m 12 jaar
Instagram

MAANDAG

Luisterboeken
2 t/m 10 jaar
16:00-17:30
Whatsapp
+31 6 15 69 35 35

DINSDAG

Koken met Rosa
8 tm 12 jaar
Instagram

WOENSDAG

VoorUit TikTokt!
8 t/m 14 jaar
TikTok: vooruitslotermeerwest

DONDERDAG

Workout Sessie
Instagram

DONDERDAG

Luisterboeken
2 t/m 10 jaar
16:00-17:30
Whatsapp
+31 6 15 69 35 35

DONDERDAG

Taalles Beginners
Volwassenen
Whatsapp
+31 6 25 47 62 72

VRIJDAG

Taalles Gevorderden
Volwassenen
Whatsapp
+31 6 37 55 11 78

VRIJDAG

Muziek maken
4 t/m 12 jaar
Instagram

ZATERDAG

VoorUit TikTokt!
8 t/m 14 jaar
TikTok: vooruitslotermeerwest

Onze locaties

Wij organiseren activiteiten op de onderstaande locaties. 

Social Garden

Lodewijk van Deysselstraat 61, Amsterdam

Buurtslager

Bernard Loderstraat 45, Amsterdam

Honingraat

Slotermeerlaan 103F, Amsterdam

de Schakel

Paul Scholtenstraat 36a, Amsterdam

OBA Slotermeer

Slotermeerlaan 103F, Amsterdam

Contactgegevens van Slotermeer-West

Neem contact op met onze wijk

Tel.

06-37551178

Socials

Activiteiten

Hieronder worden de activiteiten toegelicht die in ons activiteitenrooster staan.

Kidsclub

Tijdens de kidsclub kunnen kinderen gezellig met twee van onze VoorUiters komen knutselen, spelen en ontdekken. Per week bepalen wij wat een leuke activiteit is. Dit is afhankelijk van het weer (soms gaan we ook buitenspelen), de tijd van het jaar (in verband met feestdagen) en hoeveel kinderen er gemiddeld zijn. 

Broodbakken

VoorUit ondersteund Bakkerij De Eenvoud. Dit is een initiatief om mensen uit de wijk samen te brengen door het uitvoeren van een gezamelijke ambacht, namelijk; broodbakken in een ouderwetse steenoven. Nieuwsgierig? Lees ons artikel over broodbakken. Aanmelden kan bij Peik Suyling via +31 6 224 230 14.

Beroepenclub

Bij de beroepenclub gaan onze VoorUiters samen met kinderen uit de wijk op pad langs verschillende bedrijven om kennis te maken met welke beroepen mensen hier uitvoeren. Uiteraard mogen de kinderen zelf ook proeven van hoe het is om dit beroep uit te voeren!

Kookclub

Kinderen houden ervan om met hun ouders mee te kijken in de keuken. Maar wat is er nou leuker dan kijken? Zelf koken natuurlijk! Dit kan bij onze kookclub op dinsdag avond. Kinderen leren hier gezond koken met twee van onze VoorUiters. Aanmelden voor de kookclub kan bij Jiska Koppe via +31 6 23 83 68 93

Koffie-ochtend

Koffie-ochtend is een van onze volwassen activiteiten. Het is een koffie ochtend georganiseerd voor buurtbewoners om elkaar te leren kennen en te praten over onderwerpen, zoals; veiligheid, zwerfafval, de veranderingen in de buurt, en nog veel meer. Twee VoorUiters verzorgen elke week de koffie, thee en een lekker vers gebakken hapje.

Taallessen

Wekelijks bieden wij taallessen aan voor mensen uit de buurt. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen les krijgen in de Nederlandse taal. Elke week worden er actuale onderwerpen behandeld en op basis hiervan bespreken wij relevante zinnen en dingen om te zeggen, maar ook gaan wij in op schrijven en lezen. Let op: Er is een gevorderde taalles en een minder gevorderde. Gevorderd is op vrijdagochtend en heet Taalles+.

Voorleesclub

De voorleesclub is in de OBA van Slotermeer. Hier kunnen kinderen samen met andere kinderen uit de wijk een verhaal lezen met de juffen en meesters. Elke week weer een nieuw verhaal en natuurlijk wordt daar ook uitgebreid over nagepraat. Kom gezellig een kijkje nemen en aarzel niet om aan te schuiven. Misschien mag jij ook wel een stukje voorlezen!

Maakplaats 021

In de OBA van Slotermeer zit een Maakplaats. Hier staan verschillende apparaten om coole dingen mee te maken zoals lasersnijders, soldeerbouten en 3D printers. Onder begeleiding maken de kinderen elke week iets anders door gebruik te maken van verschillende technieken. (Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar)