Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Stage Social Work

Kom jij ons team versterken?

Let op: Dit zijn functie(s) buiten het wonen en werken bij VoorUit. Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij VoorUit? Ga dan naar VoorUit voor studenten of starters.

Stagiair Social Work (m/v/x)

Word jij enthousiast van mensen verbinden? Heb jij het in je om een leidinggevende rol op je te nemen en groepjes studenten te begeleiden tijdens een project? En ben jij bereid mee te denken over de vraagstukken die zij op zich nemen? Kom dan stage lopen bij VoorUit!

Voor het project Hart voor de Buurt, dat vanaf september van start gaat, zoekt VoorUit stagiairs. Als stagiair ga je je voornamelijk bezighouden met het begeleiden van studenten die een maatschappelijk project uitvoeren in de buurt.    

VoorUit in het kort

VoorUit is opgericht om bewoners in ontwikkelbuurten te ondersteunen en de verbondenheid in deze buurten te versterken. De studenten en starters die zich hier vrijwillig voor inzetten, wonen in de buurten waar ze actief zijn. Zo weten ze precies wat er lokaal speelt en zijn ze onderdeel van de buurt. In totaal zijn er zo’n tachtig vrijwilligers verdeeld over tien verschillende buurten in Amsterdam en Zaandam. 

Hart voor de Buurt

Door middel van het project Hart voor de Buurt kunnen studenten tijdens hun opleiding iets bijdragen aan de leefbaarheid en verbondenheid in een buurt in Amsterdam. Zowel de buurt als de studenten hebben hier profijt van.

In groepen van vier gaan deelnemers (mbo-4/hbo/wo) voor hun stage aan de slag met een vraagstuk in een buurt in Amsterdam-Noord of Nieuw-West. Denk aan vragen als: hoe kan de energietransitie bijdragen aan kansen op werk? Hoe kun je verbinding stimuleren tussen senioren en jongeren in een zorgcomplex? Hoe moet je een buurt inrichten om ook jongeren een fijne plek te geven? En hoe maak je het leuker om gezond te leven?

Hart voor de Buurt is een project van VoorUit en Saga Interproject.

Wie zoeken wij?  

– Jij (m/v/x) studeert social work, pedagogiek of toegepaste psychologie en bent vanaf september tot februari twee tot drie dagen per week beschikbaar. Dit is in ieder geval op dinsdag en woensdag, een derde dag is nader te bepalen.

– Jij vindt het belangrijk om impact te maken in de maatschappij, wordt enthousiast van werken met studenten en vindt het tof om vraagstukken op lokaal niveau aan te pakken.  

– Naast dat je meedenkt over vraagstukken, begeleid je ook de studenten tijdens het project. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel zit het dus wel snor en je bent bereid een makkelijk benaderbaar aanspreekpunt te zijn.

– Daarnaast is werken in een klein en dynamisch team echt wat voor jou. Ook vind je het opdoen van werkervaring bij een mooie organisatie als VoorUit belangrijker dan een hoge stagevergoeding. 

Loop je liever stage in de rol van student die het vraagstuk in de wijk gaat aanpakken? Bekijk dan deze pagina! 

We willen graag meer diversiteit in onze organisatie en geven daarom voorkeur aan mensen die op dit moment nog ondervertegenwoordigd zijn.

Wat ga je doen? 

Als stagiair ga je met de studenten die aan Hart voor de Buurt meedoen mee de wijk in en ondersteun je hen waar nodig. Je communiceert met VoorUit en andere partijen binnen Hart voor de Buurt over hoe project verloopt en stemt af welke taken de studenten precies uitvoeren.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de administratieve verwerking wat betreft de aanwezigheid en afwezigheid van studenten. 

Tijdens deze stage ga je veel leren over de dynamiek van de buurten waar Hart voor de Buurt actief is, werken met vrijwilligers, leidinggeven en sociaal werk. Wij zorgen voor een goede begeleiding hierin.

Stagevergoeding: 150,- per maand

Werkplek: Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam-Noord

Stagedagen: Dinsdag, woensdag en een andere dag in overleg

Interesse?

Mail je cv en motivatie naar info@vooruitproject.nl. Heb je vragen, neem dan contact op via info@vooruitproject.nl.