Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Stagelopen bij VoorUit: "leerzaam en uitdagend"

Stagelopen bij VoorUit: "leerzaam en uitdagend"

Ik kan het zelf maar moeilijk geloven, maar het is toch echt zo, ik zit alweer op de helft van mijn stageperiode. Wat is dát snel gegaan. Vanaf de eerste dag voelde ik mij hier ontzettend op mijn plek. De organisatie sprak mij aan, mijn taken leken mij leuk en mijn collega’s waren eigenlijk best wel tof, zo dacht ik. En eigenlijk is daar in de loop van de maanden weinig veranderd.

Ik heb VoorUit leren kennen als een open organisatie met een informele sfeer en toch een professionele houding. Een organisatie waarbij kritisch gekeken wordt naar resultaten en processen, maar waarbij fouten maken mag. Een organisatie waarbij waarden als gelijkwaardigheid, wederzijds begrip en respect van groot belang zijn. Een organisatie die niet alleen wil onderwijzen, maar ook wil leren, waarbij er niet alleen gesproken wordt, maar ook geluisterd. Bij VoorUit wordt er gekeken naar wat mensen écht nodig hebben.

Ik heb veel van het werken bij VoorUit kunnen leren. Zo heb ik bijvoorbeeld kunnen leren hoe een organisatie dat positieve maatschappelijke verandering teweeg wil brengen dit kan bewerkstelligen en wat het kost om zo’n organisatie draaiende te houden. Doordat de projectleiding uit een klein team bestaat heb ik veel van de verschillende werkzaamheden kunnen meekrijgen. Het leuke is dat je bij VoorUit gehoord wordt, dat ze open staan voor jouw mening. Dat je niet alleen gezien wordt als een stagiair die lerende is, maar ook als een collega die waardevolle ideeën heeft.

Er zijn natuurlijk altijd dingen die mis gaan bij zo’n eerste echte stage. Zo zal ik niet snel vergeten dat ik een stapel contracten uit had geprint niet wetende dat ik de printer dit had moeten laten nieten. Ik kan je nu uit eigen ervaring vertellen dat 80 contracten met de hand nieten best wat werk is. Maar er zijn ook dingen waar ik best een beetje trots op ben. Zo heb ik verschillende organisaties zo ver gekregen ons te promoten via Facebook, een kort stukje op hun website of een artikel in een nieuwsblad.

Ik ben benieuwd wat de komende maanden mij zullen brengen. Ik hoop meer mooie resultaten te kunnen bereiken, me verder te kunnen ontwikkelen en nieuwe uitdagende taken op mij te kunnen nemen. Wat ik zeker weet is dat ik de kennis en vaardigheden die ik hier op doen zal kunnen meenemen in mijn toekomstige carrière, waar ik hoop dit in te kunnen zetten in net zulke bijzondere sociale initiatieven.

Mocht je willen stagelopen bij VoorUit, ze zoeken nieuwe stagiaires die eind augustus kunnen starten. Kijk hier voor meer informatie. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Tekst: Mara Haverkort
Beeld: Thijs Paanakker