Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Voor Studenten

Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen en jezelf te ontwikkelen? Vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen en ben je ook op zoek naar een woning? Meld je dan aan bij VoorUit! Bij VoorUit zet je je als student minimaal tien uur per week in voor de buurt waar je woont. Als vrijwilliger kun je gebruik maken van een woning in een VoorUitbuurt in Amsterdam of Zaandam.

Wat is VoorUit?
Een Amsterdamse organisatie waarbij jaarlijks meer dan 75 studenten en starters zich inzetten voor de buurten of gebouwen waar ze wonen. VoorUit is actief op elf verschillende locaties in Nieuw-West, Noord en Zaandam. Hier wordt gewerkt aan buurten waar iedereen zich thuis voelt en kan ontwikkelen. Het begint allemaal met ontmoetingen en het ontstaan van nieuwe verbindingen tussen mensen. Met de activiteiten stimuleert VoorUit een gezonde leefstijl en eigenaarschap, talentontwikkeling, taal- en digivaardigheden.

Wat doe je dan precies?
Als VoorUiter organiseer je laagdrempelige activiteiten voor én met de buurt, van moestuinprojecten voor kinderen tot conversatielessen voor volwassenen. Hierin werk je nauw samen met bewoners en partners. Verder heb je wekelijks contact met een gezin in de buurt of met een buur van wie jij een maatje bent. Op deze manier leer je de leefwereld van je buurtgenoten echt kennen.

Een kijkje in een week als VoorUiter

Wat levert het me op?
Je ontwikkelt je enorm als vrijwilliger bij VoorUit, op veel verschillende vlakken. We ondersteunen je door trainingen, thema-avonden en intervisie. Deelname aan VoorUit staat sowieso super goed op je cv, en ook je geoefendheid in netwerken, organiseren, plannen en creatieve oplossingen bedenken zal eraan bijdragen dat je sneller een baan op niveau vindt. Naast alles wat je leert is deelname aan VoorUit echt een ervaring voor het leven waardoor je blik op de maatschappij voorgoed verandert.

Schuilt er een VoorUiter in mij?

En ik mag gebruik maken van een woning?
Wanneer je door de aanmelding bent gekomen, plaatsen we je in een woning in één van de buurten waar VoorUit actief is. Hier woon je over het algemeen met meerdere teamgenoten, meestal in een 3- of 4-kamer appartement. Natuurlijk zul je eerst je nieuwe huisgenoten ontmoeten om te zien of het klikt. Huur hoef je niet te betalen, maar wel servicekosten, gas, water, elektra en internet. Zolang je bij VoorUit actief bent kun je in het huis wonen.

Meer over wonen bij VoorUit