Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Succesvolle opening Willem Augustuin

Succesvolle opening Willem Augustuin

Vorige week werd in Laan van Spartaan een prachtige moestuin geopend. Bewoners kregen allemaal de kans om in de binnentuin van Blok C een moestuintje te adopteren. Van tevoren hadden zo’n acht gezinnen zich opgegeven. Bij de opening konden geïnteresseerden naar de ‘Dug Out’ komen om de moestuintjes te verdelen.

Het was uiteraard tevens het moment om de opening te vieren. Drinken en cake waren dus  aanwezig. De kinderen konden zelf hele toffe zaadbommen maken. Zaadbommen zijn bedoeld om saaie plekken weer op te vrolijken. Het is een mix tussen compost, kleizaad, een beetje water en zelf gekozen zaden. Er was keuze uit zaadjes voor zonnebloemen, Afrikaantjes en komkommerzaad. De zaadbommen moeten twee dagen drogen. Vervolgens kunnen ze op saaie plekken worden neergegooid en is het enkel nog wachten tot de plant opbloeit.

De moestuin moest vervolgens uiteraard ook nog een naam krijgen. Alle aanwezigen kregen de kans om een naam te verzinnen en deze op een briefje te schrijven. Uiteindelijk is door de jury gekozen voor ‘de Willem Augustuin’, vernoemd naar de Willem Augustinstraat. Khalid (12 jaar) werd gecomplimenteerd met zijn verzonnen naam voor de moestuin. Tevens kreeg hij tuingereedschap om het moestuintje van hem en de andere kinderen onder handen te kunnen nemen.

Aan het eind van de middag waren alle 17 moestuintjes verdeeld. Iedereen begon direct met het planten van de verschillende zaden. Een zeer geslaagde middag!

Tekst: Jeroen van Lindert