Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Thee & Taal in Osdorp de Punt

Thee & Taal in Osdorp de Punt

Iedere donderdagochtend kunnen vrouwen uit Osdorp de Punt bij ons terecht voor Thee & Taal! Tijdens deze conversatielessen wordt er gepraat over diverse onderwerpen, zo oefenen we met supermarkt dialogen, maar bespreken we ook iedere week hoe het met ons gaat en delen we persoonlijke verhalen. Binnen de groep leren de deelnemers elkaar echt kennen en is er een gezellige sfeer.

Het is een enorm diverse groep, de vrouwen hebben allemaal verschillende niveaus en komen uit verschillende hoeken van de wereld: Marokko, Turkije, Afghanistan, Pakistan, Libanon, Egypte, China, Bangladesh en Bosnië. Wij vinden het belangrijk om onderwerpen te behandelen waar behoefte naar is. Regelmatig vragen wij om feedback en is er ruimte voor de vrouwen om hun stem uit te brengen. Zo hebben we op hun aanvraag een les besteed aan opvoeding en geoefend met dialogen. Door deze manier van lesgeven voelen de vrouwen zoals ze zelf zeggen ‘zich begrepen en serieus genomen’.

Regelmatig gaan we op pad met de vrouwen. Zo zijn we in december naar het Amsterdam Museum geweest waar we na afloop een lekker kopje koffie hebben gedronken in het café. In maart hebben we een bijzondere rondleiding gehad in de OBA Slotermeer, waar de vriendelijke begeleider heeft uitgelegd hoe hij op 27-jarige leeftijd naar Nederland is gekomen en de taal zo goed heeft weten te beheersen. En ook deze maand staat weer een nieuwe uitje naar de bieb op de agenda! Dit keer naar de Centrale OBA, waar we een rondleiding krijgen met speciale aandacht voor de verschillende mogelijkheden om Nederlands te leren en uitleg over hoe de oefen-PC’s werken.

We hebben ontzettend positieve reacties gehad van deelnemers die de lessen als erg leerzaam ervaren.
Tekst: Sanaz Kateb