Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Thema avond in teken van cultuur en religie

Thema avond in teken van cultuur en religie

Vorige week vond de vierde thema avond van dit jaar plaats. We stonden stil bij het thema ‘Cultuur en religie in de wijk’. De avond werd geopend door Saadia Ait-Taleb van het burgemeesterskabinet van de Gemeente Amsterdam. Zij vertelde hoe de Gemeente Amsterdam onderwerpen als radicalisering, polarisatie en extremisme aanpakt en hoe studenten daarin een signalerende rol kunnen spelen.

Vervolgens gaf Arnold Yasin Mol van het FAHM Instituut een lezing over de Islam. Daarin gaf hij inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Islam en de geloofspunten die de Islam karakteriseren. Daarnaast gaf hij een analyse van de huidige situatie van de Islam in Nederland en de rest van de wereld.

Daarna werd er in groepen uiteengegaan voor verschillende workshops. Chantal Deken (Discussiëren Kun Je Leren) gaf in haar workshop aanknopingspunten om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken met kinderen. In de workshop van Simtem Goren ging het voornamelijk over hoe je om kunt gaan met vooroordelen en discriminatie.

Ook gingen studenten aan de hand van stellingen in debat over de toekomst van VoorUit. Hoe kan VoorUit een rol spelen in een participatiemaatschappij en welke veranderingen zijn daarvoor nodig? Als afsluiting van de avond bedankte stuurgroeplid Atika Bouz (stadsdeel Nieuw-West) de studenten voor hun tomeloze inzet in de wijken.