Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Thema-avond over samenwerken met bewoners

Thema-avond over samenwerken met bewoners

Op 14 november organiseerde VoorUit een thema-avond over het samenwerken met bewoners in de wijk. Sinds de zomer werken studenten steeds meer samen met buurtbewoners. Zo zetten VoorUiters nu samen met bewoners activiteiten op in de buurt.

Projectleider Thijs opende de avond met een presentatie waarin hij het programma van de avond doornam en hij stelde de professionals uit het werkveld voor. De professionals van deze thema-avond waren: Nettie Sterrenburg van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Martin ten Brinke van de Stadsboerderij Osdorp, Jaap Vriend van de Kennismarkt Nieuw-West en Joke Kop van Vrouw en Vaart.

Tijdens de avond werden de studenten in acht groepen verdeeld. De eerste vier groepen hadden 20 minuten een speeddate met een van de professionals. Tijdens deze “speeddate” konden studenten samen met de professionals ideeën opdoen met als doel de samenwerking met bewoners te verbeteren.

De overige vier groepen dachten per groep na over een “vraag uit de wijk”. Zo had de Kolenkitbuurt bijvoorbeeld de vraag: Op welke wijze ga je met bewoners in gesprek over moeilijke thema’s zoals armoede? Uit Slotermeer-West kwam de vraag hoe je het beste kunt omgaan met conflicten tussen Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse kinderen? De groep studenten had een uur de tijd om tot een antwoord te komen.

Na een uur werd er een korte pauze gehouden en wisselden de groepen van onderwerp. Aan het eind van de avond was er nog een plenaire terugkoppeling en werd er afgesloten met een borrel in VLLA.

Tekst: Jamiro Landa

Beeld: Thijs Paanakker