Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Tijd voor creativiteit in de Punt

Tijd voor creativiteit in de Punt

Eindelijk is het afgelopen met de saaie, witte muren van het buurthuis. Een likje verf hier, een figuurtje daar en voordat we het wisten leek het buurthuis op een museum. Afgelopen zaterdag kwamen vrijwilligers van Stichting Present en Equinix ons helpen met het schilderen van het buurthuis.

Samen met een aantal kinderen namen we de kwast in de hand en gebruikte we alle creativiteit die we in ons hadden om de witte muren voor goed vrolijker te maken. Er werd zo fanatiek geschilderd dat er geen enkele muur bespaard is gebleven. Van de gang tot de achterste muren en van boven naar beneden, overal is wel iets te zien. Pinguins, voetballen, eekhoorns en zelfs een Angry Bird maken nu deel uit van het buurthuis.

De grote kaart van Amsterdam heeft plaats moeten maken voor een muurschildering waar  Rembrandt jaloers op mag zijn. Hoewel dit kunstwerk nog niet helemaal af is worden binnenkort de puntjes op de i gezet. Met veel dank aan de vrijwilligers van Equinix en Stichting Present en natuurlijk alle kinderen die hun handen uit de mouwen kwamen steken.

Tekst en beeld: Herre de Bondt