Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

De tofste baan naast je studie

De tofste baan naast je studie

Studenten Cihad en Maksim werken in ruil voor gratis woonruimte tien uur per week bij VoorUit. Samen met hun team, wijkpartners en bewoners werken ze aan projecten in de wijk en krijgen ze een woning als beloning!

Maksim is 23 jaar en student Algemene Sociale Wetenschappen aan de UvA. Over zijn ervaringen als VoorUiter zegt hij het volgende: “We zetten ons met veel plezier op een creatieve wijze in voor Amsterdam. Door out of the box te denken spelen we in op actuele thema’s in de wijk. Hoe vergroot je bijvoorbeeld de betrokkenheid van ouders? En hoe werk je samen met bewoners aan een schone wijk? Dat zijn vragen waar wij ons in Molenwijk mee bezig houden samen met onder andere het Stadsdeel en de woningcorporaties. Het team waarin ik werk is erg gezellig en ik heb er hechte vriendschappen opgebouwd. Het omgaan met jongeren in  de wijk heeft mijn studiekeuze ook beïnvloed. Mede door deze ervaringen ben ik een jaar pedagogiek gaan studeren.”.

Cihad, eveneens 23 jaar, studeert Psychologie aan de VU. “Mijn favoriet zijn de wekelijkse bezoekjes aan mijn contactgezin in de Kolenkitbuurt. Gezellig met de kinderen chillen of mij nuttig maken door te helpen met het huiswerk. Door de band die ik opbouw met het gezin waar ik elke week thuis kom en met volwassenen en kinderen in de buurt, merk ik hoe uniek iedereen eigenlijk is. Voordat ik aan VoorUit begon had ik een andere blik. Zo heb ik een Turkse achtergrond en was ik op een bepaalde manier gewend aan mijn eigen culturele gebruiken en trok ik sneller conclusies over andere culturen. Tijdens het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over mijn mede-Amsterdammers. Ondanks de verschillen die er tussen de Marokkaanse, Turkse en Nederlandse cultuur bestaan, blijken er ook veel overeenkomsten te zijn. Als ik bewoners spreek, wil iedereen wonen in een leefbare wijk waarin hun kinderen een fijne toekomst tegemoet gaan. Trouwens: we zijn nog hard op zoek naar mannelijke studenten die volgend studiejaar VoorUit komen versterken. Dus als je niet bang bent voor een uitdaging naast je studie, meld je dan snel aan!”

Wil jij net als Maksim en Cihad een super leerzame ervaring opdoen? Grijp dan nu je kans en kom bij VoorUit wonen en werken. Lees hier meer over wat we van je verwachten en hoe je kunt solliciteren. Solliciteer zo snel mogelijk!