Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Top meivakantie in de Reimerswaalbuurt

Top meivakantie in de Reimerswaalbuurt

Wat een geweldige meivakantie was het in de Reimerswaalbuurt!

We gingen van start met een heerlijke zonnige picknick waarbij we eindelijk dat echte zomergevoel kregen en allemaal tot rust kwamen.

Vervolgens hebben we met een ontzettend grote groep bevrijdingsfeest gevierd bij Sloterplas. Rond de veertig kinderen hebben hier meegedaan aan de vossenjacht, Oudhollandse spelletjes, het schminken en wensvlaggen maken. Dankzij onze meidenclub was er op het einde voor iedereen een lekker hapje, gemaakt in de mobiele keuken, om de feestdag goed af te sluiten.

IMG-20150508-WA0017 (3)

Ook zijn we met z’n allen gaan uitwaaien aan het strand in Zandvoort. Tijdens deze zonnige dag hebben we zelfs onze tenen in het water gewaagd. Verder hebben we heerlijk in de zon gelegen, gevoetbald en zandkastelen gemaakt. We hebben zelfs heuse zeesterren kunnen bekijken!

Daarnaast hebben we nog veel meer onbekende dieren gezien in dierentuin Artis. Nu weten we eindelijk precies waaraan we een axolotl of goudwanggibbon kunnen herkennen.

IMG-20150508-WA0025 (2)

Als afsluiting van de vakantie hebben we een groot buurtfeest gegeven. Zeven studenten uit Amerika waren helemaal naar Nederland gevlogen. Ze wilden graag meer leren over VoorUit en een kijkje in onze buurt nemen.

Tijdens het buurtfeest hebben we met z’n allen heerlijk gespeeld, geschminkt, geracet, geverfd en gegeten. Onze toppers van de meidenclub hebben niet alleen weer een heerlijk feestmaal verzorgd met de mobiele keuken, samen met de andere kinderen hebben ze ook maar liefst 120 euro opgehaald om Nepal te steunen. Een bedrag om hartstikke trots op te zijn!

Deze prachtige dag stond geheel in het teken van bijeenkomen. Niet alleen het bijeenkomen van allerlei verschillende leeftijden, maar ook van verschillende culturen. De meesters en juffen van VoorUit zijn ontzettend trots op onze wijk.

Tekst: Rael Florie