Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Twee weken feest in Slotermeer-Oost!

Twee weken feest in Slotermeer-Oost!

Wat hebben we twee super leuke weken meivakantie achter de rug. We besloten de reguliere activiteiten niet door te laten gaan en twee weken lang, net als de meeste basisscholen in Slotermeer, vakantie te vieren. Dat deden we met zes hele geslaagde en drukbezochte activiteiten.

We begonnen de vakantie met een knutselmiddag XXL waar, toen het weer nog slecht was, achtentwintig kinderen op af kwamen. Iedereen heeft meegeholpen met het knutselen van de krans, die tijdens Dodenherdenking op Plein ’40 ’45 is neergelegd door een aantal kinderen. Toen het even droog was konden we zelfs nog een uurtje naar buiten met z’n allen. Jassen aan, dat wel.

Ondanks dat het even regende aan het begin van de middag, heeft ook een grote groep in de eerste vakantieweek een hele middag doorgebracht in de Natureluur. Er zijn broodjes gebakken en er is op het vlot gevaren. Ook tijdens de filmmiddag zat het buurthuis propvol. Zelfs een aantal ouders vonden het naar popcorn ruikende buurthuis maar wat gezellig en keken mee naar de film.

De tweede week konden de jassen thuisblijven. We gingen een dag naar het Woeste Westen en we hebben genoten van de zon tijdens de picknick in het Gerbrandypark met ouders en kinderen. Dames van de conversatieles en moeders hadden allerlei lekkere dingen gemaakt en meegenomen. Er is de hele middag volop gespeeld, gekletst en gelachen. De dames hielden de wacht bij de picknick tafel en voorzagen de kinderen af en toe van wat lekkers en drinken als ze dorstig van het spelen even kwamen uitrusten. De flessen water hebben we een paar keer bij moeten vullen deze zonnige middag. We sloten de dag feestelijk af met een Piñata!

Bij de Sloterplas werd vrijdag, met onder andere waterballonnen, het zonnige weekend ingeluid.

Dank aan alle deelnemers, de meivakantie was een feest!

Tekst: Iris Vreekamp