Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Uit de keuken van Molenwijk

Uit de keuken van Molenwijk

Toen wij met deze nieuwe activiteit begonnen, wisten wij helemaal niet wat wij er van konden verwachten. Meteen bleek dat de kookclub een van de meest populaire activiteiten werd. Elke week kwamen nieuwe gezichten vol enthousiasme om samen in de keuken te staan. Iedereen is dol op koken!

De activiteit verliep volgens het motto ‘lekker en gezond’. De deelnemers hebben geleerd hoe ze gezonde gerechten kunnen voorbereiden. Geraffineerde suiker hebben wij door dadels vervangen, ongezonde vetten kon je niet in onze keuken vinden en de gerechten bevatten veel verse groente. Kan je niet geloven dat een toetje gezond, zoet en lekker kan worden zonder suiker? Vraag even een van onze koks, ze zijn masters op het gebied van gezonde voeding geworden.

Hummus, boekweit koekjes, gazpacho, chocolademousse van kikkererwten en veel andere diverse gerechten hebben wij in een gezellige sfeer voorbereid.

We zijn klaar voor nieuwe periode met onze multiculturele keuken, te beginnen met Poolse faworki. Op de beste kokers wacht een uitdaging. Iemand anders gaat hun kookkunsten proeven en beoordelen. Dat zijn de dames van onze andere activiteit Samen eten (met senioren). We zijn overtuigd dat onze kookclub ook deze uitdaging aankan!

Tekst en beeld: Eliza Kośnik